İzmir'de geçtiğimiz Mart ayında intihar eden kahvehane esnafı Nuri Çengeloğlu ve Mersin Mut’ta kokoreççilik yapan Murat Gümüş’ün dün yaşamına son vermesinin ardından İzmir'in Buca ilçesinde 10 yıllık kahvehane esnafı, 50 yaşındaki Erdal Şenözpak öğlen saatlerinde kapalı olan kahvehanesinde kirasını ve banka borçlarını ödeyemediği için intihar etti.

Sözcü'de yer alan habere göre evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen Şenözpak'ın iş yeri kirası ve banka borçlarını ödeyemediği, ciddi sıkıntılar yaşadığı için bunalıma girdiği belirtildi.

Hiç kimsenin bulunmadığı sırada, silahla kalbine ateş eden Şenözpak olay yerinde hayatını kaybetti. Savcılıkça olay yerinde yapılan inceleme sonrası Şenözpak’ın cansız bedeni İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

“BİZE REVA GÖRÜLEN HANGİ VİCDANA SIĞAR”

İzmir'in Karabağlar ilçesi Peker Mahallesi'nde kahvehane işleten 59 yaşında eski muhtar Nuri Çengeloğlu’nun da geçtiğimiz günlerde ekonomik sıkıntılara dayanamayarak evinde intihar ettiğini hatırlatan İzmir Kahvehaneciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, 14 aydır iş yerleri kapalı olan kahvehane ve oyun salonu işletmecilerinin bunalıma girdiğini belirtti.

İsmail Hakkı Kırdı, içinde bulundukları duruma ”14 aydır kapalıyız, destek yok. Bize reva görülen bu durum hangi vicdana, hangi merhamete sığar. Kısa bir süre bilse olsa biz de açsaydık” sözleriyle tepki gösterdi.