Tıbbi sekreterlerin istek ve talepleri 

Yüksekokul mezunu Tıbbi Sekreterler yaklaşık 140 bin mezunuyla Sağlık Bakanlığına atanmayı beklemektedir. Bakanlığın yeterli kadro açmaması nedeniyle mağduriyet yaşayan Tıbbi Sekreterlerin çözümlenmesini istedikleri sorunları şu şekilde:

1- YÖK ve Sağlık Bakanlığının ortak çalışma yürütüp mezun yığılmasını önlemek amacıyla: Açıköğretim, Uzaktan ve Örgün öğretimlerdeki öğrenci sayılarında arz-talep dengesi sağlaması

2- Sertifika ve Referansla personel alımına son verilmesi

3- Her branşın eğitim aldığı bölümle ilgili birimlerde görevlendirilmesi konusunda yeterli denetimlerin yapılması (Tıbbi Sekreterlerin yerine Hemşire, Ebe ve Sertifikalı personel çalıştırılmaması)

4-Tıbbi Sekreterlerin çalışması gereken birimlere, bölümle alakası olamayan kadrolu işçilerin getirilmemesi 

5-Atama bekleyen Tıbbi Sekreterlerin gerekli istihdamının sağlanmasını istiyoruz. 

Bizler önlisans Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümlerinde öğrenim gören, mezun sayısı 140.000 i aşan Tıbbi sekreterleriz. Her yıl binlerce mezun veren bölümümüze yeteri kadar kadro verilmemekte ve bu yüzden kpss den yüksek puanlar aldığımız halde atanamamaktayiz. Personel ihtiyacı tıbbi sekreterlik ile ilgisi olmayan kişiler arasından şirketler tarafından  yapılmaktadır. sertifikasyon ve bölümümüz ile ilgisi olmayan niteliksiz personel alımı sebebi ile mesleğimizi icra edememekteyiz. Mağduriyetimizin giderilmesi adina 2021-2022 yılları içerisinde bölümümüze hak ettiği kadroların verilmesi icin yardımlarınızı rica ederiz.

TBMM'de gündeme getirilen konular arasında öncelik sırası oldukça yüksektir.