Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında konuştu. Erdoğan konuşmasının bir bölümünde Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının olmadığını öne sürmesi tepki ile karşılandı.

ERDOĞAN: SAADET PARTİSİ'NİN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR ADAYI YOK

Erdoğan, "Şu anda İstanbul'da HDP'nin adayı var mı yok. Bazı yerlerde Saadet aday çıkarmış ama büyükşehir olarak adayları yok." ifadelerine yervermesi şaşkınlık oluşturdu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın söz konusu ifadeleri şaşkınlıkla karşılanırken Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım aynı konuya ilişkin farklı bir açıklamada bulunmasından galiba Erdoğan'ın haberi yoktu.

BİNALİ YILDIRIM: BİR TANE DEĞİL YEDİ TANE RAKİBİM VAR

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Deniz Zeyrek'in 31 Mart 2019'da gerçekleşecek olan yerel seçime dair sorusuna verdiği yanıtta "Bir tane değil yedi tane rakip var" ifadelerini kullanması Erdoğan'la çelştiğini gösteriyor.

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere dair yapmış olduğu açıklamalarda birden çok rakibi olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Ben işime bakıyorum. Bir tane değil 7 rakip var. Herkes kendisini, projelerini anlatıyor" demişti. Rakibi Ekrem İmamoğlu'nu CHP, İYİ Parti ve HDP'nin desteklediğini ifade eden İmamoğlu, Saadet Partisi'nin kendi başına seçime katıldığını da kaydetmiş olması kayıtlara geçtiği halde.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım şu ifadeleri kullanması kayıtlara geçmişti;

İttifak meselesinden dolayı CHP adayı daha ön plana çıkıyor. Arkasında CHP, İYİ Parti, HDP var. Diğerlerine de haksızlık etmeyelim. Onlar da bir iddiayla ortadalar. DSP, Saadet, Vatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi var. Ben hiçbir seçimde hiçbir adayı hafife almam"

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ YILDIRIM YALANLADI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki seçim yarışına ilişkin sözleri şaşkınlıkla karşılanırken Binali Yıldırım'ın sözleri Erdoğan'ın sözlerini yalanlamış oldu. Saadet Partisi'nin seçimlere tek başına katıldığı gerçeği Yıldırım tarafından bilinirken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın söz konusu durumu bilmemesi de dikkat çeken bir ayrıntı olarak yer aldı.

KARAMOLLAOĞLU, ERDOĞAN'A TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki seçim yarışına ilişkin asılsız sözlerinin ardından açıklamada bulunmuştu.

Erdoğan'ın sözlerine sert tepki gösteren Karamollaoğlu, "Biraz önce Habertürk'te sayın Cumhurbaşkanı milletin gözünün içine baka baka ne diyor biliyor musunuz? Saadet Partisi İstanbul'da seçime girmiyor. Bu bize uymaz. Yahu hiç mi Allah'tan korkunuz yok yav. Bu kadar yalan nasıl söylenir? Hiç mi utanma duygusu yok? Bu yalanları nasıl söylüyolar havsalam almıyor hakikaten" ifadelerine yer verdi.

SAADET'İN İBB ADAYI GÖKÇINAR: BİLMİYORSA ÜLKEYE CUMHURBAŞKANI OLAMAZ

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar da Erdoğan'ın sözlerine tepki göstermişti. Twitter hesabından Erdoğan'ın açıklamasına cevap veren Gökçınar, "Cumhurbaşkanı benim aday olduğumu bilmiyor olamaz. Eğer ülkenin en büyük şehrinde hangi partinin aday çıkardığını bilmiyorsa, o zaman o ülkeye cumhurbaşkanı olamaz. 31 Mart'ta gidiyorsunuz. Bu şarkı da burada biter." diye konuştu.

Saadet Partisi, 10 Şubat'ta İstanbul Bostancı Kültür Merkezi'nde düzenlediği programla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Necdet Gökçınar olduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

Kaynak; Milli Gazete