Dünyanın en zengin iş adamlarından olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yaklaşık bir hafta önce Türkiye'ye gelmişti. Koronavirüs salgının ortaya çıkmasında payı olduğu öne sürülen ve insanlara çip takacağı iddia edilen Bill Gates'in Türkiye'ye geliş nedeni belli oldu. 

Bodrum'dan 106 metrelik Lana isimli haftalık kirası 1 milyon 800 bin Euro olan ultra lüks yat ve ona eşlik eden 30 korumanın bulunduğu  Wayfinder isimli yat kiralayan Bill Gates, Kuşadası, Didim, Gökova, Datça, Bodrum ve Marmaris koylarında gezintiye başladı.

İddialara göre Muğla ve Aydın sınırları içerisinde yatırım yapmak isteyen Bill Gates, 3 milyon metrekarelik arazi arayışı içine girdi. Türkiye'den bazı iş insanları ve şirketlerle bu konuda temasa geçtiği belirtilen Gates'in bu nedenle Türkiye kıyılarında olduğu öne sürüldü.

Öte yandan Bill Gates, Ağustos ayında özellikle Bodrum ve Marmaris bölgesinde yayılan orman yangınlarından önce yine ultralüks yatıyla Türkiye'ye demir atmıştı. Bill Gates'in bu ziyaretinin ardından yangınların çıktığı öne sürülmüştü. Bill Gates'in orman yangınlarının ardından Bodrum'da arazi araması soru işaretlerine neden oldu. 

Kaynak: Mili Gazete