Ocak ayında bir Bilim Kurulu oluşturulması talimatı verildi. Kurul için alanında uzman ve dünya genelinde tanınan 34 isim belirlendi. Peki bu isimler hizmetleri karşılığında ücret alıyorlar mı?

Ocak ayında bir Bilim Kurulu oluşturulması talimatı verildi. Kurul için alanında uzman ve dünya genelinde tanınan 34 isim belirlendi. Kurul, her gün toplanıp virüsle mücadeleye yön verdi. Bakan Koca da onlara başkanlık etti. Toplantılar sonrası sık sık kamuoyunu bilgilendirdi.

SÜRECE YÖN VERDİLER

Bir çok başarılı kararlara imza atıldı. Okulların kapanmasından, AVM'lerin, berberlerin kapanmasına, 20 yaş altı gençlerin ve 65 yaş üstü büyüklerin sokağa çıkma kısıtlamasına kadar hayati kararların altyapısını oluşturdular. Hükümet, kamu kurumları, iş yaşamı ve sosyal hayatta alınacak tedbirleri ve atılacak adımları bu kurulun yaptığı tavsiyelere göre belirledi.

 "Vatanımız için milletimiz için çalışıyoruz"

Ve Türkiye salgınla mücadele için attığı adımlarla sürecin olabilecek en hasarsız şekilde atlatılmasını sağladı. Bu kritik dönemde herkes Bilim Kurulu toplantılarını ilgiyle takip etti. Her biri farklı üniversitelerde görev alan kişilerden oluşan Bilim Kurulu üyeleri hakkında en çok merak edilenlerden biri de bu hizmet karşısında ne kadar ücret aldıkları oldu. Yetkililerden alınan bilgiye göre bu kurulun hiçbir ücret talep etmeden tamamen gönüllülük esasıyla çalıştıkları ortaya çıktı.

Konuyla ilgili konuşan kurul üyelerinden Prof. Dr. Levent Yamanel, "Bizler öncelikle Türkiye için, vatanımız için milletimiz için çalışıyoruz. Arkadaşlarım ilk günden bu yana canla başla çalışıyor. Hiç birinin bu hizmet karşılığında bir ücret talep etmek aklının ucundan geçmedi. Sosyal medyada dillendirilen bazı iddialar kulağımıza geliyor. Ancak biz hepimiz bu kurul kurulduğu ilk günden beri gönüllülük esasına göre görev yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Sayın Bakanımız önderliğinde kurulan Bilim Kurulumuzun tek isteği bir an önce bu illet virüsün ülkemizde tamamen gitmesi" dedi.

Kaynak: İslami Analiz