Palmali Grubu'nun kurucusu iş insanı Mubariz Gurbanoğlu'nun FETÖ/PDY kapsamında "silahlı terör örgütü içerisindeki yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım" etme suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi. Mahkeme, Gurbanoğlu’nun ev hapsine çarptırılmasına hükmetti.

İş adamı Mubariz Gurbanoğlu’nun ‘FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık Mubariz Gurbanoğlu ile çok sayıda avukatı hazır bulundu.

Duruşmaya sanık Gurbanoğlu’nun ailesi ve arkadaşı Mahsun Kırmızıgül izleyici olarak katıldı.

Duruşma savcısı, celse arasında dava dosyasına sunduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrar ettiğini kaydetti. Mütalaada, sanık Mubariz Gurbanoğlu’nun örgüt üyesi olduğuna dair yeterli delil bulunmadığı kaydedildi. Gurbanoğlu’nun yurtdışında bulunan okul ile derneklerin varlık ve faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla maddi yardımda bulunduğunun sabit olduğunun anlatıldığı mütalaada, ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan cezalandırılması talep edildi.

Öte yandan mütalaada, Gurbanoğlu hakkında tahliye edilerek hakkında yurtdışına çıkmamak ve konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin uygulanması istendi.

Kırmızıgül: Ev hapsi son derece katı bir karar

Duruşmada esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan tutuklu sanık Gurbanoğlu, Fetullah Gülen ve örgüte hiçbir zaman yardımının bulunmadığını, kendisine ait gemilerin limanlarda durması nedeniyle çalışanlarının maaş alamadığını söyledi. Gurbanoğlu savunmasında, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Gurbanoğlu’nun beyanlarının tamamlanmasının ardından savunma yapan avukatları beraate ve tahliyeye ilişkin taleplerini dile getirdi.

Sanık Mubariz Gurbanoğlu’nun eylemlerinin yardım kapsamında kaldığını belirten mahkeme heyeti, Gurbanoğlu’nu ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisindeki yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım’ suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Gurbanoğlu’nun tahliyesine karar veren heyet, oy çokluğuyla ev hapsine çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme, oy birliğiyle Gurbanoğlu hakkında yurtdışına çıkış şeklinde adli kontrol uygulanmasına hükmetti.

Gurbanoğlu’nun yakınları kararı sevinçle karşıladı. Kimi kararın ardından gözyaşı döküp birbirine sarılırken, kimi sloganlar attı.

Duruşmanın ardından açıklama yapan türkücü Mahsun Kırmızıgül, “Bunların hiçbirisini hak etmedi Mubariz. Açıkçası çok sevinmedim ben. Bunca zaman içeri tıkılması anlamsız. Sebepsiz yere, yalan yanlış beyanlarla bu ülkeyi bu kadar seven bir insanın içeriye tıkılması çok yanlış bence. Ev hapsi son derece katı bir karar” ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan'ın eski ortağı hakkında FETÖ soruşturması!

Hakkında FETÖ soruşturması olan ve yurt dışına çıkış yasağı getirilen Mansinov  Gurbanoğlu, bir dönem denizcilik alanında Bilal Erdoğan ve Mustafa Erdoğan ile kurduğu iş ilişkisiyle gündeme gelmişti.

OdaTV'de yer alan habere göre, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Gurbanoğlu, soruşturma kararına tepki gösterdi. Gurbanoğlu, "Beni terörle, FETÖ terör örgütü ile ilişkide ve casuslukda yalandan itham ederek üzerime suç atmak istiyorlar" diye yazdı.

“Sizin yaptığınız bu şerefsizliği düşman bile yapmazdı. Bu beni derinden yaraladı. Bana FETÖ’cü demektense kendinize, geçmişinize ve çocuklarınızın nerde eğitim aldığına bakın” ifadelerini kullanan Gurbanoğlu, paylaşımında şunları yazdı: 

“Sevgili Arkadaşlarım, yurttaşlarım beni sevenler, namuslu bacı ve kardeşlerim. Bu konuşmayı yapmak zorundayım. Bana karşı çok çirkin bir oyun kuruluyor. Beni terörle, FETÖ terör örgütü ile ilişkide ve casuslukta yalandan itham ederek üzerime suç atmak istiyorlar. Bunu yapanlarda bir grup kendi çıkarlarını gözetleyenlerdir.

Bildiğiniz kimi men haklarımı savunmak üçün ali mahkemelere baş vurmuşum. Bu hukuk savaşını kaybedecek ve bu günün artık yakın olduğunu gören özel ve devlet şirketleri iyice hırçınlaşmaya başladı. İnsan hırçınlaştıkça gözü ve mantığı kör olur ve peş peşe hatalar yapar. Hukuku, adaletsizliği parayla almaya kalkıyorlar. Parayla! Benim eski satılmış çalışanlarımı, bazı hâkimleri, devlet adamlarını satılan mal gibi almışlar. Onlar da mal gibi paranın kulu olmuş, ne şeref kalmış ne de namus. Hırsızlar, hainler ve FETÖ’cüler bir tarafta kalmış, bunlar beni akıl almaz şeylerle suçluyorlar. 

PEŞİNDE KOŞANLAR BENİ SUÇLUYOR

Tüm bunlara gülüp geçiyorum, bir zamanlar o hocanın peşinde koşanlar şimdi bana saçma, akıl almaz iftiralarla geliyorlar. Bunların hepsi yalan tümü uydurmadır v? bunları çok kolaylıkla ispat etmek hiç de zor değil. Onlar bunu etti ve bir gün bunun cezasını çekecekler. Allahın adaleti Kılınç gibi keskindir. Zavallılar, bunu bir türlü anlamadınız, sizin sahipleriniz yarın sizi de satacak! Beni en çok üzeni söyleyim, bu satılmışların içinde benim hemşerilerim var. Azerbaycan Türkleri. Beni düşman mı zannettiniz? Ben düşman değilim! Ve bunu bilin sizin yaptığınız bu şerefsizliği düşman bile yapmazdı. Bu beni derinden yaraladı. 

GEÇMİŞİNİZE BAKIN

Bana FETO’cu demektense kendinize, geçmişinize ve çocuklarınızın nerde eğitim aldığına bakın. Siz zan ediyorsunuz bundan kimsenin haberi yok mu? Bu kadar mı safsınız? Ya da karşınızdakileri kandırıyorsunuz?

Ay zavallılar siz hala anmadınız, benim için ne mal ne de devlet, namus ve şeref önde gider. Bunlar sizde olmadığı için beni anlamakta zorluk çekiyorsunuz. Ben her zaman helal kazandım helal da para harcadım. Benim Allah’ım var ve ben her zaman Allah’ımla oldum. O beni hiç bir zaman yalnız bırakmadı. Sizin sonunuzu ise ben hiç düşünemiyorum.”

İLİŞKİLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

2007'de Türkiye vatandaşı olan Azerbaycan asıllı Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın ortak olduğu BMZ Denizcilik'ten üç tanker kiralamasıyla adını duyurmuştu.

MANSİMOV GURBANOĞLU KİMDİR?

Azeri kökenli iş insanı Mubariz Mansimov, 1998 yılından beri Türkiye’de yaşıyor. 2007 yılında ‘Gurbanoğlu’ soyadını da alarak Türkiye vatandaşlığına geçti.

Asker kökenli Mübariz Mansimov Gurbanoğlu dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden biri olan Palmali Grubu’nun kurucusu.

Petrol taşımacılığıyla adını duyuran Mansimov 2010 yılında İstanbul Modern’in eğitime destek amacıyla düzenlediği galada Balkan Naci İslimyeli’nin el işlemesi Türk Bayrağı’na 650 bin lira verip, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağışlayarak dikkatleri üzerine çekmişti. 2011 yılında Bodrum Yat Limanı’nı da Jefi Kamhi’den 42 milyon dolara satın alıp, 100 milyon dolar yatırımla Yalıkavak Marina’yı hayata geçiren Mansimov Gurbanoğlu, 2013-2014’te Türkiye’nin en zengin 10 iş insanından biri olarak gösteriliyordu. 2015 yılında da Forbes’ın dünyanın en zengin 500 iş insanı listesine de girdi.

Kaynak: T24