Korkusuz gazetesi yazarı Ümit Zileli, bugünkü yazısında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın imzasıyla atanan 6 rektörü ele aldı.

DİKKAT ÇEKEN BİLAL ERDOĞAN 'TEŞEKKÜRÜ'

İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr.  Atilla Arkan'ın yeni görevine getirilmesinin ardından yaptığı, "Sayın Bilal Erdoğan’a en kalbi şükranlarımı sunarım." sözlerine anlam veremediğini ifade eden Ümit Zileli, "Şimdii, İlginç olan şu; Cumhurbaşkanı’nı, YÖK Başkanı’nı, üniversite mütevelli heyetini anladım da, Bilal Erdoğan’a 'Kalbi şükran sunulmasını' gerçekten anlayamadım! Bilal Bey milletin haberi olmadan önemli bir devlet görevine mi atandı? Yoksa üniversitelere rektör atanması konusunda 'danışmanlık' ya da benzeri bir işlevi mi var? Teşekkür metninden yakın oldukları 'mesajı' çıkarılabilir. Sadece bu yakınlık nedeniyle 'şükranlarını sunduysa' bunun yeri bu teşekkür ilanı mı? Sorular çoğaltılabilir ancak insan oğlunda merak tükenmez! Çiçeği burnunda sayın rektör bir yeni mesajla durumu açıklığa kavuşturur mu acaba?" yorumunda bulundu.

İşte, Korkusuz gazetesi yazarı Ümit Zileli'nin dikkat çeken o yazısı:

AKP’li Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz gün 6 üniversiteye rektör atadı…

Doğal olarak baktık tabii; “Kimdir bu yeni rektörler, geçmişleri nedir?” diye… İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in 2011’de Balıkesir’den, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin ise 2018 yılında Kırşehir’den AKP aday adayı olduğunu öğrendik…

–Böylece, üniversitelere rektör olarak atanan isimlerin sayısı eğer yanılmıyorsam en az 22’ye ulaşmış oldu!

Ancak bu atamalar arasında en ilgi çekici isim İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Atilla Arkan… Bu saygıdeğer şahsiyet İlahiyat mezunu, 2017 yılında Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Direktörü oldu. Biz bu vakfı kısaca SETA olarak biliyoruz. İktidara yakınlığı ile bilinen bu vakıf, Türkiye ile ilgili önemli meselelerde yazılarıyla yön tayin eden isimleri bünyesinde barındırıyor.

Ancak Prof. Arkan’ın ilginç geçmişinden çok bu göreve geldikten hemen sonra yayınladığı “Teşekkür mesajı” dikkat çekti!  Birlikte okuyalım:

–İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğü’ne tensipleriyle şahsımı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli, Heyetine, Prof. Dr. İrfan Gündüz ve Sayın Bilal Erdoğan’a en kalbi şükranlarımı sunarım.

Şimdii, İlginç olan şu; Cumhurbaşkanı’nı, YÖK Başkanı’nı, üniversite mütevelli heyetini anladım da, Bilal Erdoğan’a “Kalbi şükran sunulmasını” gerçekten anlayamadım! Bilal Bey milletin haberi olmadan önemli bir devlet görevine mi atandı? Yoksa üniversitelere rektör atanması konusunda “danışmanlık” ya da benzeri bir işlevi mi var? Teşekkür metninden yakın oldukları “mesajı” çıkarılabilir. Sadece bu yakınlık nedeniyle “şükranlarını sunduysa” bunun yeri bu teşekkür ilanı mı? Sorular çoğaltılabilir ancak insan oğlunda merak tükenmez!

–Çiçeği burnunda sayın rektör bir yeni mesajla durumu açıklığa kavuşturur mu acaba?