Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Fetih Kupası tanıtım toplantısında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in iddialarına yanıt verdi. "İnsanları zan altında bırakmak, iftirayla, mesnetsiz sözlerle konuşmak bu kirli siyasettir. Bu siyasetsizliktir" diyen Bilal Erdoğan, "Çok üzülüyoruz, kendimizi de zor tutuyoruz doğrusu" diye konuştu. İddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu belirten Haydar Ali Yıldız da Akşener’i iddiasını ispatlamaya davet etti.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, adını anmadan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi oğlu Bilal Erdoğan’ı kastederek, “Okçuluk Vakfı'na 16.5 trilyon lira yatırılmış. Yahu Malazgirt Meydan Muharebesi'nde bu kadar ok atılmadı. Koca Anadolu fethedildi bu kadar ok atılmadı. Gençler bu nasıl oktur? Sanki S-400 füzesi” demişti.

Okçular Vakfı tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Fetih Kupası’nın tanıtım toplantısı Rumeli Hisarı’nda yapıldı. Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Ali Yıldız, gazetecilerin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Okçular Vakfı’na yönelik iddialarıyla ilgili soruları üzerine, şunları ifade etti:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden vakfımıza aktarılan bir para söz konusu değildir. Sayın genel başkanı iddiasını ispat etmeye davet ediyoruz. İspat etmediği sürece de kendisini müfteri ilan edeceğimizi ilan ediyorum. Buradan Sayın genel başkana ve yayın organlarına şunu ifade etmek istiyorum. Bu iddiayı baştan yalanladığımızı ve bu iddianın gerçeğe aykırı bir beyan olduğunu, genel başkanlık yapan bir şahsa asla yakıştıramadığımızı belirtmek istiyorum. Çünkü bir genel başkanın elinde hukuki anlamda bir delilin olması gerekirken, mesnetsiz bir şekilde edalı bir dille vakfımıza dil uzatmasını da şiddetle kınıyoruz. Bundan sonra da yaptıklarımızla kendimizi anlatmaya devam edeceğim."

"Mesnetsiz sözlerle konuşmak kirli siyasettir" 

Bilal Erdoğan da iddialarla ilgili şunları konuştu:

"Çok üzülüyoruz, kendimizi de zor tutuyoruz doğrusu. Yıllardır bu tür ithamlara maruz kalan birisi olarak ben de söz almak istiyorum. İnsanları zan altında bırakmak, iftirayla, mesnetsiz sözlerle konuşmak bu kirli siyasettir. Bu siyasetsizliktir. Bunlar, bir şey üretemedikleri için insanları iftiralarla kirleterek, başka insanların oylarına talip oluyorlar. Bu çok aşağılık bir noktadır. Yani, bu pozisyon gerçekten bir insana, yakışan bir tavır kesinlikle değildir. Tabii bunlar, bir yandan bizleri üzerken, bu kadar güzel işler ortaya koymaya çalışan insanları üzerken bakın Rumeli bir yandan da bakın Hisarı’ndayız. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fetih etmeye çalışırken bu işin yapılamayacağını, İstanbul’un fethine kalkışılamayacağını savunanlar vardı. Fatih Sultan Mehmet, bir yandan düşman ile mücadele ederken bir yandan da içerideki hainlerle mücadele etmiştir. Mücadele buysa biz mücadele etmeye varız. Fatih’in torunları olarak bayrağı bıraktığı yerden alıp daha ilerilere Allah’ın izniyle götüreceğiz.”