28 Şubat 2020 tarih ve 2180 Karar Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesine rağmen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak kadrosu bulunan Doç. Dr Seyhun Şahin İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanlığında Başkan Yardımcısı ve belediyenin iştirakı olan Beltaş şirketinde yönetim kurulunda görev yaptığı öğrenildi.

Her iki görevinden de ayrı maaşlar alan Seyhun Şahin’in Beşiktaş Belediyesi ile bağlantısı ise; Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın eski ve çok yakın arkadaşı olduğu iddia edildi. Aynı zamanda diğer Başkan yardımcılığı görevi ile birlikte Beltaş yönetim kurulunda da olan Ozan İş’in de geçici görevlendirme usulü ile geldiği kadrosunun İbb nin İski genel müdürlüğü teftiş bölümünde olduğu öğrenildi.

Ozan İş’in de Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Başkan Yardımcısı Seyhun Şahin ile çok yakın arkadaşı olduğu ve Beşiktaş Belediyesinde böyle önemli görevler alma nedeninin aynı nedene dayandığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığının Şubat ayında resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Genelgesi ile “yasaklanmış olmasına “rağmen Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü, Seyhun Şahin ‘in Bir yıl daha görevlendirmesine nasıl ve neden onay verdi?

İlk görevlendirmesi 6 aylık olarak 2019 Eylül ayında olan Şahin'in ikinci ve yönetmeliğe ters olan görevlendirmesi ise Mart ayında gerçekleşti. Üniversitenin yönetmeliğe aykırı olmasına rağmen böyle bir görevlendirmeye hangi gerekçe ile izin verdiği ise merak konusu. Konuya ilişkin ulaşmaya çalıştığımız Üniversite rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin konuya ilişkin bir açıklamada bulunmadı.