Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ'da dün meydana gelen depremle ilgili bu sallantıların bir yıl önce bölgede gerçekleşen depremin son halkaları olduğunu söyledi.

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, dün Elazığ Sivrice'de gerçekleşen 4.2 büyüklüğündeki  deprem sonrası yaptığı açıklamada "Arkadaşlar, Elazığ-Sivrice/Kalaba’da 4,2 deprem oldu. Daha önce dediğim gibi 2020 depremi temizlik hareketine devam ediyor. Endişe yok. Bunu da artçı deprem zincirinin son halkaları gibi düşünebilirsiniz. Sevgiyle" dedi.

"ELAZIĞ VE ÇEVRESİNDE UZUN ZAMAN BÜYÜK DEPREM BEKLEMİYORUM"

Görür, Twitter hesabından bir açıklama daha yaparak, "Sevgili hemşehrilerim, kaç kez yazdım. Ben şahsen Elazığ ve yakın çevresinde artık uzun bir zaman büyük bir deprem beklemiyorum. DAF üzerinde eğer deprem olacaksa bu depremler ya Palu-Karlıova arasında ya da Çelikhan-Erkenek-Türkoğlu yöresinde olacaktır" ifadesini kullandı.

"DEPREM HAKKINDA GÖRÜŞLERİMİ ALDI"

Naci Görür, günün son paylaşımında ise Elazığ Valisi ile görüştüklerini belirterek, "Arkadaşlar, az önce Elazığ Valisi Sn. Erkaya Yırık aradı. Elazığ depremleri hakkında görüşlerimi aldı. Elazığ’ı depreme hazırlama noktasında benden yardım rica etti. Bir Elazığlı olarak emirlerinde olduğumu söyledim. Umarım Elazığ’da ciddi bir deprem odaklı kentsel dönüşüm başlar" açıklamasında bulundu.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dün saat 17.17 sıralarında 4.2 büyüklüğünde deprem olmuştu. Depremin derinliği ise 8.50 kilometre olarak açıklanmıştı.