Albayrak  ABD  tarafından geçtiğimiz yıllarda Türkiye’ye karşı yapılan ekonomik saldırılar karşısında bazı isimlerin yabancı istihbarat servisleriyle iş birliği yaptığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan affını isteyerek Hazine ve Maliye Bakanlığı’ından istifa eden Berat Albayrak uzun süren sessizliğini bir kitap yazarak bozdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı zamanda damdı olan Berat Albayrak “Burası Çok Önemli” kitabında bakan olarak görev aldığı dönemde yaşananları anlattı. Albayrak’ın kitabında yer alan en dikkat çekici bölümlerden biri de ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’nin Rahip Brunson’u bırakmamasından dolayı uygulamakla tehdit ettiği yaptırımlar konusunda yaşadıklarını anlatması oldu.

BAZI EKONOMİSTLER DIŞ GÜÇLERLE İŞBİRLİĞİ YAPTI

Kitapta yazılanlara göre  AK Parti kabinesi tarafından ekonomik vizyon toplantıları öncesi ABD’den gelecek yaptırım tehditlerinden haberdar olunuyordu. Fakat bunu öğrenen ABD’nin de yaptırım tehditleri de erteleniyordu.

Sonunda daha fazla beklemek istemeyen Bakan Albayrak “biz beklemeyelim yapalım “dediğinde Trump'ın tweet'leri geliyordu.

T24'teki köşesinde bu konuyla ilgili okuduklarını kaleme alan Murat Sabuncu, Berat Albayrak’ın kitabında kimi ekonomistlerinin 'milli duruş' sergilemediğini, 'küresel güçlerle iş birliği' yapılarak Türkiye'nin felaketinin istendiğini yazdı.

Sabuncu, konuyla ilgili “Burası çok önemli” kitabından şu ifadeleri paylaştı:

"O dönemde sosyal medya ve YouTube kanalları üzerinden yayın yapan bazı finansçıların bir kısmının yurtdışı istihbarat örgütleriyle ilişkilerinin devletimiz tarafından tespit edildiğini de burada ifade etmek isterim. Herhalde ilgili kurumlarımız bunların toplumsal algıyı zehirlemesine engel olmak için gereken tedbirleri alıyordur!"