Halk TV yazarı Mehmet Tezkan bugünkü yazısında Eski Hazine Bakanı Albayrak'ın ilerleyen günlerde piyasaya çıkacak olan "Burası Çok Önemli" adlı kitabını değerlendirdi.

"ÜLKE FAKİRLEŞTİYSE BİRİNCİ DERECE SORUMSUSUDUR"

"Anlaşılan üç yıl söylediği masalları toplamış." diyen Mehmet Tezkan, "Berat Albayrak kitap yazmış. Adı: Burası Çok Önemli. Demiş ki; Türkiye Cumhuriyeti olarak biz artık köprüyü geçtik. Kişi başına gelir, cari denge, istihdam ve üretim anlamında dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olma sürecimiz başlayacak. Anlaşılan üç yıl söylediği masalları toplamış. Büyük laflar edeceğine şu 128 milyar doları ne yaptığını açıklasa memlekete bir faydası olsa derim. Ülke fakirleştiyse birinci derece sorumsusudur" ifadelerini kullandı.

"ESKİ MALİYE BAKANI BÖYLEYDİ YENİSİ FARKLI MI?"

"Eski Maliye Bakanı böyleydi yenisi farklı mı?" diyerek Nureddin Nebati'ye de yüklenen Mehmet Tezkan, " Bakan Nebati geçenlerde tweet attı. Dedi ki; ‘döviz kurunu kapsamlı ve yenilikçi metotlar ile düşürdüğümüz gibi enflasyonu da önümüzdeki dönemde düşüreceğiz.’ Önceki gün Dünya gazetesine demeç vermiş. Onlara da demiş ki; maliyet yönlü baskılar, döviz kurunun gecikmeli etkisi, küresel enerji fiyatlarının etkileriyle enflasyonun yüksek seyretmesi beklenmektedir. Hani döviz kurunu yenilikçi metotlarla düşürmüştü? Ya hafıza sorunu var söylediğini unutuyor ya da el âlemi aptal zannediyor, kuş beyinli yerine koyuyor." yazdı.