Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dün akşam Instagram hesabından yaptığı istifa açıklamasının ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilmişti.

Erdoğan'ın AKP MYK toplantısının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yapıyor.

(Ayrıntılar geliyor...)

KABİNE DEĞİŞECEK Mİ

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Parti Genel Merkezi'ndeki basına kapalı toplantı saat 17.30'da başladı. AKP Genel Merkezi'ndeki MYK toplantısının 16'da başlaması gerekiyordu.

Erdoğan, MYK'dan sonra Berat Albayrak'ın istifasıyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Erdoğan'ın ayrıca kabine değişikliği yapması da beklentiler arasında... Öte yanda istifa eden Bakan Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da yeni görevler verileceği iddialar arasında... Açıklama için uzun süre beklenilmesinin nedeninin de bu olduğu konuşuluyor.

BEŞTEPE'DE KONUŞTU AMA...

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Beştepe'de düzenlenen 12. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu. Erdoğan, konuşması boyunca tüm Türkiye'nin merakla beklediği Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın istifası hakkında herhangi bir yorum yapmadı.

Erdoğan, 30 dakika boyunca Azerbaycan'dan, Avrupa Birliği'nden, Fransa'dan ve Libya'dan bile bahsetti. Sadece Bakan Albayrak'ın istifası ve ABD'nin yeni başkanı Joe Biden hakkında yorum yapmaktan kaçındı.