Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlandığının konuşulduğunu yazdı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak hakkında çarpıcı bir ‘kulis bilgisi’ daha ortaya atıldı. Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, kulislerde Berat Albayrak’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlandığının konuşulduğunu belirtti.

Uğuroğlu, “AKP’lilerin konuştuğu iddia edilen son kulis bombası şöyle; damat Albayrak kulislerde, ‘Anayasa değişikliğinde hata yapıldı Cumhurbaşkanımız 3. kez aday olamayacak…’ diyormuş… Erdoğan’ın yerine cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlanıyormuş… Erdoğan, AKP içinde egemenlik kuran damadı Berat Albayrak’a çok kızıyormuş” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Uğuroğlu, Albayrak’ın istifasıyla ilgili konuşmayan Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’ye “Damat Berat olayı üzerine ben en çok MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin neler düşündüğünü merak ediyorum. 25 saat bir bakanın atanmaması devletin düşürüldüğü durum Devlet Beyi hiç mi rahatsız etmedi? Merkez Bankası’nın başkanın parti il başkanı gibi değiştirilmesi Devlet Beyi hiç mi rahatsız etmedi? Devlet Bey, devlet böyle mi yönetilir?” sorularını yöneltti.

YAZININ TAMAMI