Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, 'Dışişleri Bakanlığı'nda değişiklik yapılacağına dair önemli bir iddiayı köşesine taşıyarak dikkatleri üzerine çekti.

Konuya ilişkin yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 'Dışişleri Bakanı' yapılacağına dair iddiaların olduğunu belirten Takan, bakan değişikliğiyle ABD ile devam eden S-400 ve F-35'ler krizleri konusunda ilişkilerin normalleştirilmek istendiğini ifade etti.

Albayrak'ın 'Dışişleri Bakanı' olacağı yönündeki iddialara Takan,"Albayrak'ın Dışişleri Bakanlığı'na bazı öncü kadrolarını şimdiden gönderdiği söyleniyor" şeklindeki ifadeleri paylaştı.

Konuyla ilgili yazısında dikkat çeken iddiaları gündeme taşıyan Ahmet Takan, şu ifadelere yer verdiği gözlemlendi:

"Berat Albayrak, Dışişleri  Bakanlığı koltuğuna oturunca ABD'ye S-400'lerden vazgeçiyoruz mesajı verilecek"

HAYALET İŞ BAŞINDA!

ABD ile S-400 ve F-35 krizleri üzerinden ciddi krizin devam ettiğini kaydeden Takan, 'Hayalet' kod adlı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın birisinin ABD ile ilişkilerin normalleştirilmesi için diplomasi faaliyeti yürüttüğünü iddia etti.

Konuya dair yazısında Takan, şunları iddia etti:

"Erdoğan'ın 'Hayalet' kod adlı  çok yakın danışmanının S-400'ler konusunda görevlendirildiğini işittim. 'Hayalet' üzerinden saray, ABD'ye mesaj gönderiyormuş. S-400'ler, F-35'ler ve Patriot'lar için orta yol bulunulması için gayret gösteriliyormuş!"