Çorum leblebisinin yer aldığı sahne için 40 bin TL reklam ücreti ödeyen Çorum Belediyesi, park ve sokak aydınlatması için bütçe ayırmadığından aydınlatma ihalesini iptal etti.

TRT’de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Çorum leblebisinin yer aldığı sahne için 40 bin TL reklam ücreti ödeyen Çorum Belediyesi, park ve sokak aydınlatması için bütçe ayırmadığından aydınlatma ihalesini iptal etti.

Sayıştay’ın 2018 yılı raporlarına göre 414 milyon lira borcu olduğu tespit edilen AKP'li belediye, bütçe yetersizliği nedeniyle sokak ve park aydınlatmalarında kullanılacak ampulleri alamadığı için ihaleyi iptal etti.

Şubat ayında Çorum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sokak, park ve bahçelerin aydınlatması için ampul alımı ihalesine çıkıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü sekiz farklı aydınlatma ürünü için ihale dosyası hazırladı. Şubat ayında çıkılan ihaleye verilen teklifler ayrılan ödeneğin üzerinde gelince Çorum Belediyesi alımı yapamadı ve 10 Mart 2020’de ihaleyi iptal etmek zorunda kaldı.

BAŞKAN AŞGIN: FİYAT ÜZERİNDE YAYGARA YAPTILAR

ANKA’dan Bora Erdin’in haberine göre, Payitaht Abdülhamid dizisinin 27 Kasım Cuma akşamı yayınlanan bölümünde Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa ve leblebi sahnesi yer aldı.

Dizi yayınlanmadan önce belediyenin sitesine, “Belediyemizin girişimleri sonucu dizi yapımcıları ile görüşülerek Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın Sultan Abdülhamid döneminin önemi figürleri arasında yer aldığı belirtildi ve dizi yapımcıları da bu fikre sıcak bakarak Hasan Paşa ve Çorum'un da senaryoya dahil edildi” duyurusunu yapan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, diziye sahnenin eklemesi için 40 bin lira ödendiğinin ortaya çıkmasından sonra ise şu açıklamayı yaptı:

“Maalesef takdir ve teşekkür edileceğim yerde fiyat üzerinde yaygara yaptılar. Bizi eleştirenler Abdülhamit’e Kızıl Sultan diyenlerin torunlarıdır” açıklamasında bulundu. Aşgın, “Çorum maalesef olumsuz haberlerle anılıyor. Bazı basın yayın organları da sanki şehirde başka güzel bir haber yokmuş gibi ulusala sürekli şehri karalayıcı, kötü imaj oluşturacak haberleri ön plana çıkartmanın telaşı içindeler. Bunları da anlamış değilim.” 

İşte o reklam: