Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, 31 Mart 2019'da gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP’nin kazandığı İzmit Belediyesi’nden 10 kişinin işten atıldığını iddia ederek eylem yapmıştı. 31 Mart'ta belediyenin yeni başkanı seçilen Fatma Kaplan Hürriyet basın toplantısı gerçekleştirerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İzmit Belediyesi’ni AK Parti'nin yönettiği dönemde gerçekleşenlere dair çarpıcı ifadeler kullanan Hürriyet, AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek'in gelininin belediyede memur yapıldığını söyledi. TBMM’de işten çıkarılan işçilerle ilgili konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek'i eleştiren Hürriyet şu ifadeleri kullandığı görüldü:

Emine Hanım'ın neden bağırdığı belli oluyor. Gelini yangından mal kaçırır gibi seçim döneminde memur yapılmış. Sıra yakınlarımıza gelir mi diye korkuyorlar. Eski Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken'in kayınbiraderi, belediye başkan yardımcısı Mehmet Örgev'in oğlu, şoförü, eski Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın yeğeni, eski İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın yeğeni, AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz'ın akrabası… Hepsi belediyeye alınmış. İstesem hepsinin iş akitlerini feshederim. Ancak bunu yapmadım.

CHP İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in açıklamaları ise şöyle:

Mazbatayı geç aldık. Yetkiyi devraldığımızdan bu yana büyük hassasiyetle davrandık. Liyakatla iş yapacak personeli tanımak için kendime süre verdim. Gözlemden sonra da kendi ekibimi kurma hakkımın olduğu herkesin takdiri. Ben Liyakatla doğru hizmet etmek istedim. Özellikle idari kadroda değişiklikler oldu. Değişiklikler devam edecek.

29 MART’TA 29 KİŞİ İŞE ALINMIŞ

Bazı müdürlerimiz kendileri ayrıldı. İnsan kaynakları ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden rahatsızdım. Onları ben görevden aldım. Partizanlık başka bir şeydir. Partililik başka bir şeydir. AKP'nin insanları nasıl ot yoldurmaya gönderdiğini biliyoruz. Son günde 29 kişi işe alınmış. Kıyım yapmak istesem bunları işten çıkarırdım. Deneme süresi dolmuş olanların takdiri benimdir. 10 kişi deniliyor. Ben sadece 4 kişiyi onaylamadım. 2 arkadaş da ben seçildikten sonra işe alınmış. Bakın benim iki kardeşim var ikisi de işsiz. Hakkıyla girene bir şey diyemiyoruz. 29 Mart'ta meclis üyesinin kızı işe alınmış. Babalarının çiftliği gibi kullanmışlar. 10 kişi falan yok arkadaşlar. Sadece 4 kişi kendiliğinden çıkmış. Birisi emekli edilmiş.

AKP’Lİ BELEDİYE İŞTEN ÇIKARIRKEN SUSMUŞLAR

AK Parti ilçe kadın kolları başkanı Betül Yazıcı'nın eşi geldi. Bizim belediyemizde çalışıyormuş. Kendi ayrılmak istedi. Kıdem alması için çıkışını verdik. Bunlar gerçekten personelin iyiliğine aldığımız kararlardı. 4 kişinin iş akdini yenilememişiz. 4'ü kendisi istifa etmiş. Biri zorunlu olarak KHK nedeniyle emekli oldu. Nevzat Doğan onlarca işçi çıkarmış. 10’ar, 20’şer, 30’ar gruplar halinde işçiler çıkarılmış. Sendikanın (Hizmet-İş) sesi çıkmamış. Ama ben daha bir aylık başkanım. Belediye önünde açıklama yapılıyor.”