11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan'ın parti kuracağı yönündeki iddialar medyada kendine yer bulurken Posta gazetesi yazarı Rauf Tamer, yeni parti kurulacağı yönündeki iddialara dair bir yazı kaleme alarak konuya dair değerlendirmede bulundu.

Tamer, ‘Püf noktası’ başlıklı yazısında “Sahiden yeni bir parti mi kuruluyor? Söylenenler, yazılanlar, çizilenler, Abdullah Gül dahil ismi geçenler, hiç tekzip edilmediğine göre, demek ki iş ciddi” ifadelerini kullanması işin ciddiyetini düşündürüyor.

Bütün meselenin zamanlama olduğunu söyleyen Tamer, “Beklemekte haklılar. Seçim sonuçlarını bekliyorlar” ifadelerine yer verdi.

Tamer, söz konusu yazısında Türk siyasi hayatından çeşitli örnekler verirken “Bu bakımdan... Yeni kurulacak partinin öncülerindeki bu tereddütü normal karşılıyorum. Ortaya alenen çıkmıyorlar” diye yazdı.

Posta gazetesi yazarı Rauf Tamer, yazısını şu ifadelerle yazısını sonlandırdı:

Yeni kurulacak partinin öncülerindeki bu tereddütü normal karşılıyorum. Ortaya alenen çıkmıyorlar.

Ne teyit var, ne tekzip.

Tedbirli yürüyorlar. Duruma göre. Bakacaklar. 31 Mart tablosunu bir görecekler. Sonra karar verecekler. Kimbilir. Belki de vazgeçecekler.