İktidarın hocası ilahiyatçı Hayrettin Karaman,  “Eline para geçen dindarlar israfta dinsizleri geçti”  dedi,  AK Parti’yi kullandığı oyla kapanmaktan kurtaran Haşim Kılıç ise  “Bu arkadaşlar ne ahlak bıraktı ne de hukuk”  tespitinde bulundu. Dün ise Abdurrahman Dilipak en sert sözleri sıraladı: “Cumhurbaşkanlığı sistemi bu şekilde sürdürülemez. AK Parti ve MHP şu ittifak işinin şeklini yeniden gözden geçirmeli.  BÇG  (28 Şubat’ı planlayan ve hayata geçiren ekip. Açılımı: Batı Çalışma Grubu)  ile zımni ittifakın da şekli yeniden gözden geçirilmeli.  Yiyici, tufeyli bir işadamı tipi türetildi.”diye ifade etti.

screenshot-1.jpg?

“STK’LAR ARKA BAHÇEYE DÖNÜŞTÜRÜLMEMELİ. CAMİ CEMAATİ ÇIKAR İLİŞKİSİNE ALET EDİLMEMELİ”

Dilipak: “Paralel devlet”ten kaçarken, paralel “paralel parti” çıktı ortaya. Bunlar medyayı ele geçirdiler ve sosyal medya üzerinden toplumu yönlendirmeye çalışıyorlardı ama olmadı işte. Birileri din, tarih, gelenek, çıkar ilişkileri üzerinden siyaseti meta haline getirmeye çalışıyor sanki. Ve de yiyici, tufeyli bir işadamı tipi türetildi. Bu yamyamlar yiyecek bir şey bulamazlarsa birbirlerini yerler... Sermaye, siyaset ve bürokrasi arasında “win win” düzeni, çıkara dayalı bir “şeytan üçgeni” oluşturur. Dini metalaştırmamalı. Cemaati çıkar ilişkilerine alet etmemeli. STK’ları arka bahçelerine dönüştürmemeli.” diye ifade etti.

screenshot-2.jpg?

HAVUZ MEDYASI DİBE VURDU, TİRAJLARI HAYALİ, FETÖ’CÜLER HER YERDE FİNK ATIYOR

SİSTEM İŞLEMİYOR, DAĞ FARE DOĞURDU… HANİ BAKANLAR İCRACI OLACAKTI?..

Cumhurbaşkanlığı sistemi bu şekilde sürdürülemez. Politika kurullarında dağ fare doğurdu. Hani bakanlıklar icracı olacaktı. Hiyerarşi büyük yara aldı. En son şu tarım politikasının belirlenmesi süreci tam bir felaketti. Neyse ki, reform paketinin açıklanması ertelendi. Ertelenmeyip o plan tepeden tırnağa yenilenmeli. Piyasa üzerinde baskı kuran, sırtını siyaset ve bürokrasiye dayayan ali kıran baş kesen yamyamların baskısını kırın.

“Şu yamyam işadamlarından partinin yakasını kurtarması şart. Bürokrasinin temizlenmesi gerek. Milletvekillerinin akçeli işlerinin takibi gerek. Basın her yönü ile felaket. Mevcut radyo, TV, gazete dibe vurdu. Tirajları hayali. Sosyal medya trollere teslim.”

“Sosyal medya trollere teslim. Medya “sahibinin sesi” oldu, inandırıcılığını ve ciddiyetini kaybetti. FETÖ’cüler fink atıyor her yerde. “Diplomalı cahillerin fabrikası” gibi çalışıyor fakülteler. Bazı şeyler için çok geç kalındı. Böyle devam ederse dibe vurmak kaçınılmaz. Değişim kaçınılmaz. Değişim gerçekleşmezse millet tercihini değiştirir. “diye dile getirdi.