Büyük Birlik Partisi içerisinde kriz büyüyor.

Parti içerisinde peş peşe gelen istifalarla deprem yaşarken, buna sebep olanın ise BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin partinin yönetim kademelerine AKP iktidarına yönelik eleştiri yasağı getirmesine bağlı olduğu öğrenildi. 

Büyük Birlik Partisinden istifa eden isimlerden biri olan MKYK üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Tahir Şahin, Mustafa Destici’nin yasağını doğrularken, “Muhsin Başkanın emaneti olan Alperenler ve BBP bu değildir. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyememek Muhsin Yazıcıoğlu'na ihanettir” ifadelerini kullandı.

Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile “gördüğüm lüzum üzerine” diyerek istifasını duyurdu. Ayrıca Şahin’in istifasının ardından bu kez de diğer bir MKYK üyesi Abdurrahman Açıkgöz istifasını sosyal medya hesaplarından açıkladı.

Şahin ve Açıkgöz’ün istifalarını Gökmen Türkkanı ile Fatma Yümlü’nün istifaları izledi. MKYK üyelerinin istifalarının ardından bu kez de Sinop İl ve İlçe örgütleri topluca istifalarını duyurdu.

Art arda gelen istifaların ardından BBP Genel Merkez tarafından açıklama yapılmadı ancak konu ile ilgili ilk açıklama MKYK üyesi ve teşkilat başkan yardımcılığı ile parti üyeliğinden istifa eden Tahir Şahin’den geldi. 

Cumhuriyet’e konuşan Tahir Şahin, MKYK toplantısını işaret ederek BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin tüm yönetim kadrolarına konuşma yasağı getirdiğini söyledi. Şahin "İstifaların iki nedeni var. Birincisi konuşma yasağı. Daha doğrusu AKP’yi eleştirme yasağı. İkincisi de seçimlere kendi amblemimiz altında değil de AKP’nin kanatları altına sığınarak girilme isteği. Bunlar Şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun kemiklerini sızlatacak istek ve girişimlerdir. İstifadan başka çare kalmamıştı" dedi.

Şahin 18.10.2020'de yapılan BBP kurultayında ve sonrasında tüm İl ve ilçe örgütlerine bundan sonraki seçimlerde kendi ad ve amblemleri altında seçime girme sözü verdiklerini ancak gelinen süreçte BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin bu söze uymayı düşünmediğini belirterek “Bırakın kendi ad ve amblemimiz altında seçime girmeyi, bir de ‘Cumhur İttifakı'na zarar vermemek adına’ konuşma, yazma yasağı ile karşılaştık. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Başkanımızın emaneti olan Alperenler ve BBP’nin 2023 oy pusulasında yer almaması, bunun yerine AKP adı altında Sayın Destici’nin tek bir milletvekilliği ile BBP’nin meclise taşınması kabul edilemez bir yoldur" ifadelerini kullandı.