Kazakistan uyruklu Gazeteci Yeldana Kaharman iki yıl önce Elazığ'da evinde ölü bulunmuştu. Kaharman'ın AK Parti Elazığ Milletvekili ve  Mehmet Ağar'ın oğlu  Tolga Ağar tarafından öldürüldüğü öne sürülmüştü.

SEDAT PEKER, YENİDEN GÜNDEME GETİRDİ

Geçtiğimiz günlerde bir video yayımlayan Sedat Peker de bu iddiayı yeniden gündeme getirmişti. Bunun üzerine Tolga Ağar bir açıklama yapmış ve hukuki sürecin tamamlandığını söylemişti. Olaya yayın yasağı geldiğinden, Yeldana Kaharman soruşturmasının akıbeti bilinmiyordu.

Yaşanan sürecin ardından Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Yeldana Kaharman'ın intihar sonucu boğularak öldüğü ve kimsenin intiharda etkisinin bulunmadığının saptandığı söylendi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklaması şöyle:

"Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Y.K'nin asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tespit edilerek 16 Ekim 2019 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği anlaşılmıştır." 

İLK AÇIKLAMA JANDARMA’DAN GELMİŞTİ

Yeniden gündeme gelen Yeldana Kaharman olayıyla ilgili ilk açıklama dün Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelmişti. Komutanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denilmişti:

“Suç örgütü lideri ve halen yurt dışında kaçak olarak bulunan S.P. isimli şahsın sosyal medya hesaplarından 06 Mayıs 2021 günü yayımlanan videolar ile bazı internet sitelerinde “Yeldana Kaharman simli Kırgız ya da Kazak Uyruklu bir kadının Jandarmaya giderek Tolga Ağar’ı şikâyet ettiği, daha sonra kadının helikopterle aldırıldığı, ertesi gün ise ölü bulunduğu” şeklinde haberler yer almıştır. Yeldana Kaharman isimli kadının, jandarmaya herhangi bir müracaatının kesinlikle söz konusu olmadığı gibi, helikopterle aldırılması iddiası da tamamen gerçek dışıdır.”

Kaynak: Milli Gazete