Kaç Twitter takipçisi olduğunu söylerken bile TUIK baskani edasiyla verdi rakamı, içselleştirmediği cok belli idi. Trump gibi içinden geldigi gibi tweet atan, mesajlarini kendisi kaleme alan birisi olmadigini da anladik. Ben olsaydim “bu gençler benden bugün en çok neleri duymak isterdi” diyerek onlari tesbit eder agirligi o konulara verirdim. “Millenial” kuşağının özelliklerini biliyormus gibi davranmadi....

Üşenmedim Sayin Cumhurbaskani’nin 37 dakika 40 saniye suren “gençlerle sohbet”ini izledim.

Bundan sonrakilerde yarari olabilir düşüncesiyle birkaç gozlemimi aktarayim:

  1. Öncesinde ceketinin duruşunu bile birkac kez düzeltme ihtiyaci duydu çevresindeki ekip. Doğallıktan uzak idi. Bir kez bile içten gülüşünü görmedik. Vücut dilini konuşturmadı.
  2. Konuşmasını yazmışlar, muhtemelen prompter’dan okuyordu. Oysa hitabet gücü yüksektir. Önüne dört beş mesajı koyar o çerçevede konuşabilirdi. Rakamlara böylesine boğmasına gerek yoktu, hem de küsürlerine kadar. Yeni konuşma yazarlari bulmasini tavsiye ederim.
  3. Spontane konuşsa, ceketini cikartip gömleğinin kollarini sivasa, araya birkac espri sikistirsa, hayatından hikaye aktarsa ne kadar iyi olurdu.
  4. Kaç Twitter takipçisi olduğunu söylerken bile TUIK baskani edasiyla verdi rakamı, içselleştirmediği cok belli idi. Trump gibi içinden geldigi gibi tweet atan, mesajlarini kendisi kaleme alan birisi olmadigini da anladik.
  5. Ben olsaydim “bu gençler benden bugün en çok neleri duymak isterdi” diyerek onlari tesbit eder agirligi o konulara verirdim. “Millenial” kuşağının özelliklerini biliyormus gibi davranmadi.
  6. Seçilen genclere soyletilenlerin önceden hazirlanmis oldugu aşikar idi. Gelen bazi yazili yorumlar “oy moy yok” mecrasina girince ve “dislike” sayisi artinca hemen kesmeleri de iyi bir intiba vermedi. Keske onlara da yanit verse idi daha fazla puan toplardi.
  7. En sonda Diyarbakirli genç ve arkadaslarina türkü soyletilmesi iyi fikir idi.
  8. Sayet amaci 2023’de o gençlerin oyunu almak idi ise üzgünüm ama bu sohbet o amaca pek hizmet etmedi galiba.

Sadece Sayin Cumhurbaskani değil diğer siyasi liderler de gençlerimiz ile ayni frekans dalgasinda iletisim kurmayi beceremiyorlar.

Ki onlar bizim gelecegimiz.

Mehmet Öğütçü, Facebook paylaşımı