Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden ile ilgili, "Biden, evimde beni rahatsızlığımda ziyaret eden birisidir. Beni iyi tanıyan birisi. Ben de onu iyi tanıyorum ama bir kez bir açıklaması oldu, ben cevap dahi vermedim. Şimdi böyle bir şey, dünyada siyasiler arasında asla tevessül edilmeyecek bir konudur." dedi. 

NATO'DAKİ ÖNEMLİ ORTAĞINA SAYGISIZLIK YAPIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisinde kabul edilen ve ABD Hasımlarına Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören savunma bütçesi tasarısına ilişkin, "Amerika'nın kalkıp CAATSA diye bir olayla Türkiye'yi karşı karşıya getirmesi, NATO’daki çok önemli bir ortağına yapılan bir saygısızlıktır." dedi. 

TRUMP DÖNEMİNDE SIKINTI YOKTU

Donald Trump döneminde Amerika ile iletişimin sıkıntılı olmadığını, aksine birçok konuda çok daha olumlu adımlar atıldığını belirten Erdoğan, eski Başkan Barack Obama ile de 8 yıl çalıştığını ve Obama'nın, "Benim dünyadaki ilk 5 dostum arasında en önemlilerinden bir tanesi Erdoğan'dır." dediğini aktardı. 

BİZE DÜŞEN MEN SABERA ZAFERA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu anda Demokratlar iş başına geliyor. Dolayısıyla ne oldu da şu anda Türkiye'ye böyle bir CAATSA yaptırımına gidilecek? Kaldı ki Biden, evimde beni rahatsızlığımda ziyaret eden birisidir. Kendisiyle Amerika'da birkaç kez görüşmüş birisiyim. Beni iyi tanıyan birisi. Ben de onu iyi tanıyorum ama bir kez bir açıklaması oldu, ben cevap dahi vermedim. Şimdi böyle bir şey, dünyada siyasiler arasında asla tevessül edilmeyecek bir konudur. Fakat ben bazı şeylere alıştığım için diyorum ki Amerika'da devir teslim yapıldıktan sonra herhalde akışı çok daha iyi göreceğiz. Onun için bize düşen 'men sabera zafera', sabredeceğiz ve göreceğiz."