Bu ifadelere rağmen Millî Gazete tarafından ortaya çıkarılan ve şok ifade tutanağı ile belgelenen 60 milyon liralık ÜDTS yolsuzluğu karşısında Bakanlığının sessizliği manidar bulunuyor. Devlet Denetleme Kurulunun ÜDTS yolsuzluğunda izleyeceği tavır merak edilirken, bakanlıkta eski ve yeni bazı üst düzey yöneticilerin DDK incelemesinden büyük bir endişe duyduğu kaydediliyor. Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi’nde (ÜDTS) 60 milyon liralık yolsuzlukla ilgili olarak Millî Gazete’nin ulaştığı şok ifade tutanağı kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, Tarım ve Orman Bakanlığı ise derin bir sessizliğe büründü.

BAKANLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTTÜĞÜ YOLSUZLUK…

Bakanlık, ortaya çıkan skandal ifade tutanağı ile ilgili olarak kamuoyuna hiçbir açıklama yapmazken, ortaya çıkan yolsuzlukla ilgili olarak nasıl bir işlem yapılacağı merak ediliyor. ÜDTS yolsuzluğu, Mehdi Eker’in bakanlığı döneminde yaşanırken, daha sonra göreve gelen sırasıyla Faruk Çelik, Ahmet Eşref Fakıbaba ve Bekir Pakdemirli, ortaya çıkan yolsuzlukla ilgili hiçbir işlem yapmayarak üzerini kapatmışlardı. Yolsuzlukla ilgili olarak “kamu vicdanı”nın beklediği, Devlet Denetleme Kurulunun da olaya müdahil olması.

“HAYVAN İTHALATINDA RÜŞVET” İLE İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Uzun bir süredir bakanlıkta incelemelerde bulunan Devlet Denetleme Kurulunun hayvan ithalatında gündeme gelen rüşvet iddiaları ile ilgili incelemesini tamamladığı ve Bekir Pakdemirli’nin bakanlığı döneminde bakan yardımcısı ve genel müdürle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu kaydediliyor.

 DEVLET DENETLEME KURULUNUN KAPSAMLI BİR İNCELEME BAŞLATMASI BEKLENİYOR

Devlet Denetleme Kurulunun, Millî Gazete tarafından ortaya çıkarılan ve şok ifade tutanağı ile belgelenen sahte imzalı 60 milyon liralık ÜDTS yolsuzluğu ile ilgili de kapsamlı bir inceleme başlatması beklenirken, bakanlıkta eski ve yeni bazı üst düzey yöneticilerin ise böyle bir inceleme başlatılmasından derin endişe duyduğu kaydediliyor.