CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Alarm, yeni doğmuş bebeğin mama alamaması demek, beslenememesi demek, anaların bebeklerini aç uyutması demek. Evet, bu ülke çok krizler gördü ama hiçbir zaman çocuk mamasına kilit vurmadı, yeni doğmuş bir bebeği aç bırakmadı. Bu kilitli mama, iktidarınızın ayıbıdır, utancıdır” diyerek AKP Genel Başkanı ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan  ve iktidarın ekonomi politikalarına tepki gösterdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, dün; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2020 kesin hesabı ve 2022 bütçe görüşmelerinde söz aldı. Arık, şunları söyledi:

“ASGARİ ÜCRETLİ 365 GÜNÜN 122 GÜNÜNDE VERGİ ÖDEMEK İÇİN ÇALIŞIYOR”
“2002 yılında 184 lira  asgari ücret alan bir emekçi 11,17 gram  altın  alabiliyordu, bugün ise sadece 5 gram altın alabiliyor. Bugün, asgari ücretli 365 günün 122 gününde vergi ödemek için çalışıyor, aldığı ücretin yüzde 38’i vergiye gidiyor. Ben, asgari ücretlinin alım gücünün nasıl düştüğünü göstermek adına, parasının nasıl pul olduğunu göstermek adına altın örneği verdim. Bugün, asgari ücretli kardeşim, değil 5 gram altın almayı, yeni doğmuş bebeğine mama alamıyor.”

“19 YILLIK İKTİDARINIZIN ÖZETİ”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Bakan Vedat Bilgin’e kapalı kutudaki ve alarm takılan bebek maması göstererek, “Anne sütünden sonra bebeğin en temel besin maddesi. En küçük boyutu 80 lira olmuş Sayın Bakan. Kilit altına alınmış, çalınmasın diye alarm takılmış. İşte, aslında, 19 yıllık iktidarınızın özeti bu: Kilit altında çocuk maması, alarm takılan çocuk maması. Bu alarm ne demek biliyor musunuz Sayın Bakan? Alarm, yeni doğmuş bebeğin mama alamaması demek, beslenememesi demek, anaların bebeklerini aç uyutması demek. Evet, bu ülke çok krizler gördü ama hiçbir zaman çocuk mamasına kilit vurmadı, yeni doğmuş bir bebeği açık bırakmadı. Bu kilitli mama, iktidarınızın ayıbıdır, utancıdır.” ifadelerini gösterdi.

“ERDOĞAN "FİYATLAR ÇOK UYGUN DİYOR"”

Bir de gelmişsiniz, burada masallar anlatıyorsunuz, rakamlar veriyorsunuz, veriler açıklıyorsunuz” tepkisi gösteren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Size, çocuk mamasındaki bu kilidi, bu alarmı hangi verilerle açıklıyorsunuz, hangi rakamlarla açıklıyorsunuz, söyleyin bize, biz de bilelim. Bir de AKP'nin Sayın Genel Başkanı marketlere gidiyor, abur cubur alıyor, ‘fiyatlar çok uygun’ diyor. Yani keşke bir bebek mamasının önünden de geçseydi, geçseydi de en küçük boyutu 80 lira olan çocuk mamasının nasıl kilit altına alındığını görseydi. ‘Bu mama niçin kilit altında arkadaş’ diye sorabilseydi ama soramaz. Halktan koptu, fiyatlar iyi de fiyatlar saray ve beslemeleri için iyi.” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Kaynak: Milli Gazete