T24 yazarı Tolga Şardan bugünkü yazısında İçişleri Bakanı SüleymanSoylu ve Emniyet teşkilatıyla ilgili çok büyük bir iddiaya imza attı.

Emniyet teşkilatında amir ve müdür rütbesindeki personeli yakından ilgilendiren Yüksek Değerlendirme Kurulu (YDK) çalışmalarının ilk bölümünü geçen hafta tamamladı. Gazeteci Tolga Şardan da ‘FETÖ'yle mücadele' adı altında Emniyet’te İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kurduğu sisteme uymayanların emekli ediğini ileri sürdü.

SOYLU'NUN SİSTEMİNE UYMAYANLAR EMEKLİ EDİLDİ

Tolga Şardan Yüksek Değerlendirme Kurulu üyelerinin Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak dışında kurulun neredeyse tamamının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ekibinden oluştuğunu belirtti. Bakan Soylu'nun sağ kolu Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci kurul içerisinde yer aldı.

Tolga Şardan’ın çok konuşulacak yazısının devamında şu ifadeler yer aldı:

FETÖ'cü olmadıkları halde saydığım diğer kriterlere uymadıkları için emekli edilen emniyet müdürleri bu kez 'FETÖ'cü olmadıklarının anlaşılmasıyla birlikte teşkilata geri dönmek' amacıyla idari yargıya giderek dava açtı.
Ülke genelinde sayıları 250'yi bulan davacı emniyet müdürü, idari davaları kazanarak mahkemenin verdiği 'yürütmeyi durdurma' yoluyla teşkilata dönme hakkını elde etti.
Ancak İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, söz konusu yürütmeyi durdurma kararlarını uygulamadı. Zaman içinde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu 2019'da, 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Yasası'nın geçici 27. Maddesi'ne karşı Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın uygulanmasına hükmetti.
Ardından karar düzeltme aşamasında da Danıştay davacı emniyet müdürlerinin lehine karar aldı.
Bu kadar olumlu mahkeme kararına karşın, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, davacı emniyet müdürlerinin 'esastan dönüş kararlarını' uygulamadı.
Her iki kurumun bu tutumuyla aynı zamanda hem anayasal suç, hem de TCK'nın 257. Maddesi hükümlerine göre görevi kötüye kullanma suçunu işlediklerini hatırlatayım.