CHP Ankara  Milletvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul  Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında geçtiği iddia edilen konuşmayı Meclis gündemine taşıdı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Gelişmiş demokrasilerde, hakkında suç işlediğine dair iddialar bulunan kamu görevlileri istifa etmekte ve yargılanmalarını talep etmektedirler. Söz konusu iddialardan aklanmak için herhangi bir adım atmayı düşünüyor musunuz” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında, Sarallar Grubu’na yönelik operasyon nedeniyle gerginlik yaşandığı iddia edildi. Süleyman Soylu’nun, Zafer Aktaş’a, Sarallar Grubu’na yönelik operasyonla ilgili kendisine neden bilgi verilmediğini sorduğu; Aktaş’ın da “Size her söylediğimizde sızıntı oldu” yanıtını verdiği öne sürüldü.

'İDDİALAR İNFİALE NEDEN OLMUŞTUR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aktaş arasında geçtiği iddia edilen bu konuşmayla ilgili, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ( TBMM) soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gök, “11  Kasım  2022 tarihinde, İstanbul Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı arasında geçtiği iddia edilen bir diyalog basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulmuş; söz konusu diyaloğun gerçek olması halinde ortaya çıkan tablo, yurttaşlarımızda infial yaratmıştır. Bir organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyona ilişkin bilgilendirilmemiş olmasının sebeplerini soran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, İstanbul Emniyet Müdürü’nün, ‘Size her söylediğimizde sızıntı oldu’ şeklinde cevap verdiği iddia edilmiştir. İstanbul Emniyet Müdürü’nün ifade ettiği sızıntıların nasıl geliştiği ve bu sızıntıların İçişleri Bakanı ile herhangi bir ilişkisinin bulunup bulunmadığı konusunda toplumumuzun aydınlatılması gerekmektedir. Halkımızın can ve mal güvenliğinden sorumlu kolluk kuvvetlerimizin bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı’nın böyle iddiaların içerisinde yer alması dahi Bakan’ın ve Bakanlığın saygınlığına gölge düşürmekte, yurttaşlarımızın devletimize karşı güveni sarsılmaktadır." açıklamasında bulundu.

SÖZ KONUSU İDDİALAR İLE İLGİLİ SOYLU'YA SORULAR

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“Basında yer alan sızıntı iddiaları doğru mudur?
Söz konusu sızıntı iddiaları doğru ise hangi operasyonlar dışarı sızdırılmıştır? Söz konusu sızıntılar sebebiyle başarısızlığa uğrayan polis operasyonlarının sayısını ve hedeflerini açıklar mısınız?
İddialar doğru ise söz konusu sızıntıların kaynağı araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa sızıntıların kaynaklarını açıklar mısınız?
Araştırılmadıysa konunun üzerine gidilmemesinin sebepleri nelerdir?
İstanbul Emniyet Müdürü’nün sözünü ettiği sızıntılardan faydalanarak adaletten kaçan hangi suçlular ile birlikte fotoğrafınız bulunmaktadır?
Gelişmiş demokrasilerde hakkında suç işlediğine dair iddialar bulunan kamu görevlileri istifa etmekte ve yargılanmalarını talep etmektedirler. Söz konusu iddialardan aklanmak için herhangi bir adım atmayı düşünüyor musunuz?”