Siyasetin en çok tartışılan Bakanı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya  CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’den zor bir soru geldi. Alpay Antmen, Soylu’ua “Silah ticareti yaptığı tespit edilen kişi ve şirketlere neden operasyon düzenlenmemektedir? Tamamının kaçması mı beklenmektedir?" ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU ONLARIN KAÇMASINI MI BEKLİYOR

Mersin’deki üç inşaat firmasının DEAŞ’a servet ödeyerek patlayıcı madde gönderildiğine ilişkin MASAK raporunu  TBMM’nin dikkatine sundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması şartıyla Meclis’e soru önergesi veren Antmen söz konusu önergede “Silah ticareti yaptığı tespit edilen kişi ve şirketlere neden operasyon düzenlenmemektedir? MASAK raporunun basına yansıdığı göz önüne alındığında, bu kişilerin ve bu kişilerle bağlantıda olanların tamamının kaçması mı beklenmektedir?” şeklinde cevaplanması zor bir soru sordu.

Antmen’in Meclis’e sunduğu Süleyman Soylu’yla ilgili önergede şu sorular yer aldı:

“Silah ticareti yaptığı tespit edilen kişi ve şirketlere neden operasyon düzenlenmemektedir?
MASAK raporunun basına yansıdığı göz önüne alındığında, bu kişilerin ve bu kişilerle bağlantıda olanların tamamının kaçması mı beklenmektedir?
IŞİD’le bağlantısı daha önce tespit edilen  Suriye-Halep doğumlu Hag Geneid’e nasıl vatandaşlık verilmiştir? Vatandaşlık vermeden önce bu kişilerle ilgili istihbarat yapılmamakta mıdır? Yapılıyorsa da IŞİD bağlantısının bilinmesine rağmen mi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bu kişiye verilmiştir?
Türkiye’de IŞİD’le bağlantısı olduğu tespit edilen kaç kişi bulunmaktadır? Bu kişilerin kaçı yabancı uyrukludur? Bu kişilerden kaçı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılmıştır?
IŞİD’e gönderilen milyonlarca liralık insansız hava araçlarına ve malzemelerine bu şirketler nasıl ulaşmıştır? Bu şirketler bu önemli araçları kimlerden temin etmiştir? IŞİD, bu araçları nerelerde kullanmıştır? Bu araçların konum tespitleri için gereken çalışma yapılmış mıdır? Varsa bunlar nelerdir?
Türkiye’deki IŞİD mensuplarının Çin başta olmak üzere kaç ülkede ticaret faaliyeti bulunmaktadır? Bu ülkeler hangileridir? Ne alıp ne satmışlardır?”