Dün gece saatlerinde sosyal medyayı hareketlendiren bomba bir iddia ortaya atıldı. Ünlü anketçi Kemal Özkiraz isim vermeden Süleyman Soylu ya Mevlüt Çavuşoğlu’ndan birinin istifa edeceğini öne sürdü.

Uzun zamandır gündemde olan Bakanlar Kurulu’ndaki değişimle ilgili bomba bir iddia geldi. Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda “Bu gece siyasette sarsıcı bir gelişme olabilir. Birisinin affını görürseniz şaşırmayın.” Diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanlığı’na Abdülhamit Gül’ün yerine Bekir Bozdağ’ın getirilmesinin ardından yaptığı açıklamada “İhtiyaç olduğu zaman bu değişiklikleri yapacağız. Arkadaşlar bu değişikliklerden başka anlam çıkarmasın. Arkadaşlar bu değişikliklerden rahatsız olmasın. Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

"RESMİ GAZETE DE BU GECE İSTİFA VAR"

Erdoğan bu ifadeleri sonra sıradaki gönderilecek bakanın, hakkında çıkan haberler doğrultusunda  AK Parti’ye çok oy kaybettirdiği söylenen Süleyman Soylu olduğu düşünülüyor. Ayrıca Kulislerde gezen söylentilere göre ismi geçen bir diğer gönderilecek bakanın ise Dışişleri Balanı Mevlüt Çavuşoğlu olduğu düşünülüyor.
Bakanlar Kurulu’nda ortalık bu söylentilerle çalkalanırken ünlü anketçi Kemal Özkiraz dün Twitter sayfasında takipçileriyle yeni bir bakan istifasının daha iki gün içerisinde gerçekleşeceği yönünde iddiada bulundu.

Özkiraz çok konuşulan paylaşımında “Bu gece siyasette sarsıcı bir gelişme olabilir. Birisinin affını görürseniz şaşırmayın. Olursa çok sevineceksiniz. Hiç detay sormayın söylemem.” Diye yazdı. Özkiraz paylaşımında isim vermezken takipçilerinden hemen Süleyman Soylu ya da koronavirüse yakalanan Mevlüt Çavuşoğlu olduğu tahmini geldi.