Ayasofya "baş imamı" Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, sosyal medya hesabından tepki çeken bir paylaşımda bulunmuştu. Boynukalın, Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilemez temel ilkelerinden biri olan laikliğin anayasadan çıkarılması yönünde çağrı yaparak, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini islamdı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” demişti.

Boynukalın'ın sözleri tartışılmaya devam ederken, gazeteci Hadi Özışık da Youtube hesabından yaptığı programda, Mehmet Boynukalın'a çok sert tepki gösterdi. Boynukalın için, "Sen kimin adına racon kesiyorsun" diyen Özışık, "Ey Boynukalın, boynun devrilsin senin" dedi.

Hadi Özışık, şunları söyledi:

"Senin görevin şu: Günde 5 vakit, Ayasofya’ya gelen insanlara namaz kıldırmak. Cuma namazını eda ettirmek. Başka da bir görevin yok. Siyaseten de görevin yok. Senin asli görevin bu. Peki sana mı düşmüş, Anayasa’da laiklik olmasın demek? Sen kimsin ya? Kimden güç alıyorsun kardeşim? Gücünü bize söyle de ona göre hareket edelim, tedbirimizi alalım? Sen kimin adına racon kesiyorsun? Sen hangi kişinin nüfusunu kullanarak böyle bir ifadeyi kullanırsın, Türkiye’yi karıştırmak için fitne fesat üretirsin? Ey Boynukalın, boynun devrilsin senin. Laiklik sana niye batıyor ya?"

OKLAR SOYLU'YA DÖNECEKKEN...

Hadi Özışık’ın Boynukalın'a dair sözleri Ak Troller tarafından tepkiyle karşılandı. Öyle ki…

#Hadsizhadiözışık hastagı dahi başlatıldı.

Ve çarpıcı olan şuydu ki…

Gazeteci Özışık’ı hedef alanların bir bölümü Bakan Süleyman Soylu’ya da tepki göstermeye başladı. Zira, Hadi Özışık Süleyman Soylu’ya yakın olarak bilinen bir isimdi.

Tam bu esnada...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan da #hadsizhadiözışık etiketiyle Özışık'a yüklendi.

Yıldırımhan, Özışık'ı hedef alırken, "Fikrini söyle de herkes bilsin. İlmi noktada yanında cücenin cücesi kaldığın bir ilim adamına boynun devrilsin demek, müstekbirlerin yanından mazluma taş atmak demektir. Sen laik ol, laik öl kime ne? Ancak sadece -varsa-fikrini tartış, ilmini ortaya koy!!.. #hadsizhadiözışık" diye yazdı.

Bu tweet dikkat çekiciydi. 

Zira…

Sanki…

Oklar Bakan Soylu'nun üzerindeyken; Soylu, danışmanına Twitter mesajı attırarak, kendisine yapılan eleştirilerin de önüne geçmiş oldu.

Bir yandan da, yakınlığı bilinen Özışık üzerinden kendisinin yıpratılmasını da engellemek istedi.

Kaynak: Odatv