Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) genel kuruluna katıldı.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yapılan Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (HAK-İŞ) bağlı Hizmet-İş 13'üncü Olağan Genel Kurulu'nda konuşan BBP lideri Mustafa Destici, EYT'lilerin talebini haklı bulduklarını, bu hakkın verilmesi için mücadele verdiklerini ifade etti.

Mustafa Destici, konuya ilşikin konuşmasında şunları ifade etti;

"Türkiye, geçmişte erken emeklilikteki yanlış uygulamaların faturasını bugün hala ödüyor, bunun biz de farkındayız. Fakat şu anda, 'emeklilikte yaşa takılanlar' diye hak talep eden topluluğun talebini de haklı buluyoruz. Çünkü devlet, devlet olmanın gereğini yerine getirmelidir. Bu hakkın verilmesini istiyoruz. Yüksek maliyetten bahsediliyor, doğrudur. Fakat bu maliyet, bütçede ödediğimiz 117 milyarın sadece yüzde 10'una tekabül etmektedir. Türkiye, hızlı bir şekilde geçmişte yakaladığı ekonomik istikrarı yakalar ise, bu kardeşlerimizin hakkı olan emekliliğin kısa sürede verileceğine ben inanıyorum. Ayrıca bu hakkın verilmesi noktasında, dün de mücadele ettik, bugün de etmeye devam edeceğiz."

BAKAN SELÇUK'TAN DESTİCİ'YE 'EYT' CEVABI

Bakan Selçuk, konuşmasında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna dair sözlerine cevap verdi.

Bakan Selçuk, BBP Genel Başkanı Destici'nin dile getirdiği EYT konusuna değinerek, "Gündemimizde yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak; Milli Gazete