Halk TV ekranlarında yayınlanan 'Perdenin Önü Arkası' programının konuğu Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan konuk oldu. Ekonomik krizin konuşulduğu programa Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan'ın,  Nureddin Nebati için sarf ettiği sözler damgasını vurdu. Özcan, Nebati için, "Gidip yurtdışında toplantılar falan yaptığını söylüyor ya, çıktığı anda içeride insanlar kahkahayı basıyordur" dedi.

"BAŞLI BAŞINA UTANÇ"

TÜİK meselesinin vahim olduğunu göz ardı etmediğini ancak bu rakamların bile çok vahim olduğunu belirten Özcan, "Bu işler başladığında enflasyon yüzde 18'di, bugün geldiğimiz noktada yüzde 73. Yani, TÜİK tarafından açıklanan rakamlar bile bundan 5-6 veya 8 ay öncesiyle karşılaştırıldığında 4 katına çıkmış. Birisinin bunun hesabını vermesi lazım" ifadelerini kullandı.

Özcan, Türkiye'nin yüzde 73,5 enflasyon yaşamasının başlı başına bir utanç olduğunu bir de bunun üzerine devlet eliyle rakamların manipüle edilmesinin eklenmemesi gerektiğini aktardı. Bunun daha önce Arjantin'de yapıldığını da hatırlatan Özcan orada yaşanan süreci anlattı.

“Yurtdışında kahkahayı basıyorlardır”

Hazine ve Maliye Bakanı  Nureddin Nebati'nin devlet adamı ve iktisatçı olarak ciddiye alınacak birisi olmadığını belirten Özcan sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı yöneten bir insan çıkıp da 'Para dibi buldu daha ne kadar düşecek ki' gibi bir analiz yapıyorsa bir iktisatçı alıp karşısına ciddi ciddi dinlemez. Bir insan matematikle, rakamlarla anlatamadığı şey için 'Gözlerime bakar mısınız?' diyorsa, o insan bir iktisarçı tarafından ciddiye alınmaz. Gidip yurtdışında toplantılar falan yaptığını söylüyor ya, inanın ben o toplantılara defalarca katılmış birisi olarak söylüyorum, çıktığı anda içeride insanlar kahkahayı basıyordur. Bunu da üzülerek söylüyorum, kahkahayı basıyordur oradaki analistler iktisatçılar. Nureddin Nebati'nin bugün yaptığı açıklama için yanında böyle aklı başında, en azından rakamları okumayı bilen birisinin şunu söylemesi lazım, 'Sayın bakan enflasyonun hızı düştü dediğiniz gün son 24 yılın en yüksek enflasyonu açıklandı, acaba biraz sakin mi olsanız?' Ya insan biraz utanır be!"