TRT World Forum'da açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "ABD ile yıkılmaz bir bağımız var" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TRT World Forum'da açıklamalarda bulundu.

Akar, "ABD ile yıkılmaz bir bağımız var. Bu harekât ile burada Erdoğan'ın vizyonuyla bölgeye barışı getireceğiz ve müttefikliğimizi Amerika ile devam ettireceğiz" dedi.

Bakan Akar'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Teröristler bizim Kürt vatandaşlarımızı temsil edemez"

Hiçbir terörist bizim Kürt kardeşimizi temsil edemez. Son günlerde gördük ki 9 aylık bir bebek trajik bir şekilde öldürüldü. 181 Suriyeli de sınırda yaralandı. PKK'nın terörist saldırılarından dolayı. Bu terörist organizasyonlarının doğasına bakacak olursak bu çok doğal.

"Taahhütlere uyulursa Barış Pınarı Harekâtı durdurulacak"

(ABD ile Türkiye arasındaki 120 saatlik anlaşma) PKK ve YPG'nin savaş mahallerini terk etmeleri bekleniyordu. Yakından takip ediyoruz. Bu şartlara uyulmasını bekliyoruz. Eğer bu taahhütlere uyulursa Barış Pınarı Harekâtı durdurulacaktır. Aksi halde devam edeceğiz.

"Amerika ile müttefikliğimizi devam ettireceğiz"

200 kadar DEAŞ'lı yakalandı. 300'den fazla DEAŞ'lı da etkisiz hale getirildi. ABD ile yıkılmaz bir bağımız var. Bu harekât ile burada Erdoğan'ın vizyonuyla bölgeye barışı getireceğiz ve müttefikliğimizi Amerika ile devam ettireceğiz.

Kaynak: Milli Gazete