Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Muhammed Emin Akkoyunlu, koronavirüse dair korkutan sözler sarf etti.

Türkiye’de Koronavirüs vaka sayısı 359’a yükselirken ölü sayısı ise 4’e yükseldi. Habertürk TV’de yayınlanan Para Gündem programının canlı yayın konuğu Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu oldu. Akkoyunlu programda yaptığı açıklamada Türkiye’de tespit edilemeyen vaka sayısının 145 bin civarında olduğu tahmininde bulundu.

 

'TÜRKİYE'DE VAKA SAYIMIZ 145 BİN CİVARINDA'

“Dışarı çıkma sebebiniz hayatınızdan daha değerli olmalı.” diyen Akkoyunlu programın bir bölümünde dikkat çeken ifadeler kullandı. Akkoyunlu, şunları kaydetti:

“Bir Koronavirüs vakası tespit ettiyseniz bunun karşısında toplum içerisinde gezen, tespit edemediğiniz 400 civarında daha vaka var demektir. Şu anda salgın yeni başlıyor. Bugün alacağımız önlemler salgının bu hızını iki hafta sonra ancak yavaşlatacak veya durduracak. Biz ancak iki hafta sonra net bir ilerleme sergileyeceğiz. Tahmini vaka sayısı 145 bin civarında. Üç dört gün içerisinde en iyi ihtimalle bin, sonrasında ise ortalama olarak 5 bin civarında olacak. Türkiye’de şuan için ölüm hızı yüzde 1 civarında. İnsanlar yeni yeni hasta oluyorlar. Şu anda ölümleri, ceset torbalarını henüz görmediğimiz için maalesef ciddiye almıyoruz. Ben yoldan gelirken halen Vatan caddesinde trafik vardı. Bu inanılmaz tehdit. İtalya aynen böyleydi.”