Resmi Gazete'nin 4 Mart tarihli sayısına göre, 10 Temmuz 2018 yılından bu yana Tarım ve Orman Bakanı olarak görev yapan Bekir Pakdemirli bakanlık görevinden istifa etti. Gazeteye "görev affı" olarak yazılan gelişme sürpriz olarak görüldü. Bekir Pakdemirli yerine AK Partili eski milletvekili Vahit Kirişci Tarım ve Orman Bakanı oldu.

Bekir Pakdemirli, görevden istifasının ardından sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. 

BEKİR PAKDEMİRLİ İSTİFASINDA ÇOK ÇARPICI AYRINTI

Öte yandan Bekir Pakdemirli'nin istifasında çok çarpıcı bir ayrıntı gözlerden kaçmadı. AK Parti Erzincan İl Başkanlığı'nın paylaşımına göre, Bekir Pakdemirli bugün sabah 9.30'da AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile Erzincan'a gidecek bir dizi programa katılacaktı. 

BEKİR PAKDEMİRLİ GÖREVDEN ALINACAĞINDAN HABERİ YOK MUYDU? 

AK Parti Erzincan İl Başkanlığı, sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Son Başbakanımız, Genel Başkanvekilimiz Sayın Binali Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincan’ımıza teşrif edeceklerdir.” ifadeleri kullanıldı.

AK Parti Erzincan İl Başkanlığı, Bekir Pakdemirli'nin görevden ayrılmasıyla söz konusu paylaşımı apar topar silmesi dikkat çekti. Yaşanan gelişmelerin ardından Pakdemirli'nin istfa etmediği ve görevden alınacağından haberinin olmadığı iddia edildi.