Kabine değişikliğinin yakında yapılacağı iddia edilirken Hazine Bakanı Berat Albayrak ise bir süredir toplantılara katılmıyor. Öyle ki Albayrak, AKP'nin 18. kuruluş yıldönümü törenine bile katılmadı.

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonrası siyaset kulislerinde konuşulan kabine değişikliğinin Meclis'in açılması sonrası yeni dönemde yapılacağı iddia ediliyor. Kulislerde bazı isimlerin görevden alınacağı konuşulurken o isimlerden biri ise Erdoğan'ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak.

Hazine Bakanı Albayrak ise bir süredir ortada görünmezken bu da Albayrak ile ilgili bir takım tartışmalara yol açtı. AKP'ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, Albayrak'ın toplantılara katılmadığını belirterek, "AK Parti’nin 18. kuruluş yıldönümü törenlerine, 30 Ağustos resepsiyonuna, il başkanları toplantısına iştirak etmedi" ifadelerini kullandı.

Selvi, 'kabine değişikliği ne zaman?' başlıklı yazısında AKP'de ve hükümette yaşanacak değişikliklere dair edindiği son kulis bilgilerini paylaştı. "Berat Albayrak’ın bir strateji dahilinde kendini geriye çekmesi söz konusu olabilir" diyen Selvi, "Bu işin iki yüzü var. Biri Cumhurbaşkanı ile kayınpeder-damat ilişkisi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesi konusunda tavizsiz olduğu biliniyor. Seçimlerden sonra partide yapılan bir değerlendirme nedeniyle sert çıkmış ve “Ailemi tartıştırtmam” demişti. Yerden göğe kadar hakkı var. Aileler tartışılmaz, aile mahremiyetine saygı duyulur. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konusunu ise kırmızı çizgisi olarak ilan etmişti" diye devam etti.

Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ekonomi yönetiminden sorumlu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ikinci bir şapkaları olduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanı ve bakan ilişkisi olarak. Erdoğan’ın kabinenin performansı, ekonomi yönetimi ve yeni döneme ilişkin strateji kapsamında bir değerlendirme yapmasından daha tabii bir şey olamaz. Ama o değerlendirmenin ne olduğu bilinmiyor. Sanıyorum bu denklemler yerine oturana kadar kabine değişikliği yapılmayacak" diye yazdı.

Selvi'nin bir parti yöneticisine dayandırdığı bilgiye göre kabine değişikliği ise yakında:

"KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ 2-3 AY SONRA"

"Kabine değişikliği sorulduğunda Erdoğan, “Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız, siparişle bu işler olmaz” demişti. Erdoğan, kabine değişikliğiyle ilgili haberlerin mürekkebi kurumadan bakanlarını değiştiren bir lider değil. Hatta yazılıp konuştuğu zaman değiştirecekse de değiştirmiyor. Zamanlamasını ve çerçevesini kendisinin belirlediği zamanlarda yapıyor. Bu kez de öyle olacak gibi. Perşembe gecesi yaşadığımız hareketliliği paylaştığım bir parti yöneticisi, “Bu işleri bilen birisinin bana söylediğine göre kabine değişikliği 2-3 ay sonra” dedi."

Selvi'ye göre AKP MYK'sinde de 5-6 isim değişebilir.