Cumhur İttifakı ortaklarından Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, ittifakın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakip oldu. Resmen Cumhurbaşkanı adayı olan Perinçek, Erdoğan ve Bahçeli'yi de unutmadı.

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı Vatan Partisi Ankara Arena Spor Salonu'nda 11. Genel Kurultayı'nı gerçekleştirdi. 'Güçlü devlet üreten millet için iktidara' sloganıyla gerçekleştirilen kurultayda, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ve 11 partilinin imzasıyla sunulan, 2023'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde Perinçek'in Vatan Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin öneri kabul edildi.

PERİNÇEK ERDOĞAN'A RAĞMEN ADAY OLDU

MHP lideri Bahçeli'nin "Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan'dır" sözlerinin adından Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in seçimlerde aday olması ittifakta çatlak yorumlarına neden olurken, Perinçek, kurultayda yaptığı konuşmada Erdoğan ve Bahçeli'yi de unutmadı. 

TÜRKİYE'Yİ ERDOĞAN VE BAHÇELİ İLE YÖNETECEĞİZ

Perinçek, önerinin kabulünün ardından yaptığı konuşmada, partililere teşekkür ederek "Bu seçimde, Türk milletini zorluklara karşı ayağa kaldıracağız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bahçeli'nin Türk emekçilerinin davasına omuz vermek isteyen her değeri, sorumluluk duygularından, birikimlerinden, tecrübelerinden yararlanacağız. Onlarla birlikte Türkiye'yi yöneteceğiz. Onları kıskanan bir anlayış içinde değiliz" dedi.

Kaynak:Milli Gazete