DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın George Soros ile geçmişte yaptığı görüşmeleri hakkında konuştu.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV'de 'Liderler Özel Söyleşisi' programına konuk oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın George Soros ile geçmişte yaptığı görüşmeleri hakkında konuşan Ali Babacan, "Sayın Erdoğan'ın Soros'la en az iki üç defa yüz yüze görüşmüşlüğü var. Bir tanesinde ben de vardım hatırladığım kadarıyla. 'Türkiye'ye yatırım yapın' türü görüşmeler bunlar. O gün öyle, bugün böyle. Sayın Erdoğan'ın tutumunda bir tutarlılık aramayın" dedi.

Babacan, " Osman Kavala ile ilgili konu gerçekten bir hukuk garabeti. Dosyalarda delile dayanan bir suç unsuru yok. Zaten bunu hem kendi Anayasa Mahkememiz hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de tespit etmiş durumda. Burada bir şahsi inatlaşma var" diyte konuştu.

"FOTOĞRAF KARESİ ALINMAYAN GÖRÜŞMELER VAR"

2002'de Soros ile Erdoğan arasında yapılan toplantı hakkında konuşan Babacan, “Hükümet kurulduktan sonra Kasım 2002'deki bir fotoğraf. Ben ekonomi bakanıydım. Rahmetli Kemal Unakıtan, Abdüllatif Şener ve Erdoğan vardı. O günlerde bu tür görüşmeleri çok yapıyorduk. Türkiye'nin yerli veya uluslararası sermaye ve yatırıma çok ihtiyacı vardı. Türkiye'ye sermaye getirecek kim var kim yoksa yoğun görüşmeler yapılıyordu. Bu görüşmeler Türkiye'de de yurt dışında da yapılıyordu” ifadelerini kullandı.

Davos'taki görüşme içinse Babacan, “O görüşme trafiğinde böyle bir görüşme yapılmıştı. Benim olmadığım, fotoğraf karesi alınmayan görüşmeleri de oldu” dedi.

Babacan, şunları söyledi:

"Tutarlılığı olmayan, aklına geleni konuşan güvenilmez bir muhatap haline geldi Türkiye şu anda. Böyle bir ülkenin uluslararası sistemde itibarı olmaz, etkinliği olmaz. Bir kişi üzerinden bütün iş dünyamıza, bütün düşünürlerimize, bütün sivil toplumumuza bir mesaj veriyor: 'Bak kardeşim, benim canım sıkılırsa insanı içeriye attırırım ve kim ne derse desin çıkartmam'. Bir kişi üzerinden bir bakıma korku salıyor."

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Programda "Cumhurbaşkanlığına aday mısınız" şeklindeki soruyu da yanıtlayan Ali Babacan, "Birliktelik olmazsa doğal adayım" ifadesini kullanarak şu şekilde konuştu:

"Şu andaki sistem, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Her siyasi partinin genel başkanı doğal cumhurbaşkanı adayı. Parlamenter sisteme geçtiğinizde, her partinin başkanı dola bir başbakan adayı. Eğer öyle olmasa parti neden var. Birliktelik olmaması durumunda Cumhurbaşkanı adayıyım."