İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kadıköy'de açıklamalarda bulunuyor.

İmamoğlu'nun açıklamalarından bazı satırbaşları şu şekilde:

"Ya kurban olayım burada kazın ne işi var? Beni kutlamaya mı geldiler? Kaz bile beni kutlamaya gelmiş. Bütün canlılar öyle ya da böyle bizim. Topalmış değilmiş bizim umrumuzda değil."

"Ben 10 yıldır 5 yıldızlı sofralara gitmiyor. Size ve bu şehrin belediye başkanlarına da tavsiye ediyorum; bu şehrin evlerinde iftara gideceğiz. Ramazanın ilk günü Sultanbeyli'de rastgele bir evin kapısını çalacağım."

"Birileri bu şehrin yaşayanlarını ayırmaya çalışsa da biz birleşeceğiz"

"Aynı zarfa atılan oyda ilçe belediye başkanının oyları pırıl pırıl, meclis üyelerine verilen oylar pırıl pırıl ama sıra büyükşehire gelince "Şaibe var" gülerim buna"

"Bu millet bizi sevdi, sevdi kardeşim. Derdiniz ne?"

"İstanbul son yıllarda gördüğü en güzel ramazanı yaşayacak. İstanbul son yıllarda gördüğü en güzel ramazan bayramını kutlayacak. İstanbul, 19 Mayıs'ın 100. yılında Atasını anacak"

"Yanıltılanlara sesleniyorum: yanılmayın. Millet kararın verdi." 

"Bu şehrin mazlumu kalmayacak." 

"Beni Çamlıca Camii'ne davet etmediler. Biz bu memlekete bizi yönetsin diye insanlar seçiyoruz. Bizim işlerimizi yoluna koysun diye belediye başkanları seçiyoruz. Kimse kendi cebinden bu ülkeye yatırım yapmıyor. Her açılış, bizim açılışımızdır. Bu milletin parasını çarçur etmeden hizmet edeceksiniz. Bizi bin defa davet etmeseler de biz onları davet edeceğiz"

"31 Mart seçimleriyle ilgili Pazartesi günü karar, Türkiye'nin seçimlerinin meşruluğuna, bu kardeşinizin dediği sözle yani 'kimsenin hakkını yemeyiz, hakkımızı da yedirtmeyiz' bu anlayışla hak hukuk adalet anlayışıyla sizden karar bekliyoruz."

Ayrıntılar geliyor...