Hükümete yakınlığıyla bilinen ATV isimli televizyon kanalında yayınlanan ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde tepki çeken bir sahne yer aldı. Söz konusu sahnede, Müslüman kadınların tesettür kıyafeti olan çarşafa bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde saldırı gerçekleştirildi.

DİZİNİN İLK SKANDALI BU DEĞİL

ATV’de yayınlanan ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ isimli dizide, çarşaf kıyafetine yönelik gerçekleştirilen cahilane tavır dizinin ilk kabahati değil. Zira aynı dizinin şiddet ve evlilik dışı ilişki gibi noktalarda da ahlak ve maneviyata aykırı unsurlara sahip olduğu biliniyor. Tepki çeken son olayın ardından ATV isimli kanal ve ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ isimli dizinin yetkili isimlerinden henüz herhangi bir açıklama gelmezken RTÜK’ün söz konusu olay karşısında atacağı adım da merakla bekleniyor.

HIRSIZA ÇARŞAF GİYDİRDİLER

İslamiyet dininin emrettiği şekilde tesettüre giren kadınların giydikleri kıyafet olan çarşaf, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ isimli dizide olumsuz karakterlerle bir araya getirildi. Söz konusu sahnede iki mafya grubu arasında vuku bulan arama ve saklanma faaliyeti sırasında saklanan gruptaki iki hırsız çarşaf giyerek
kendilerini arayan isimlerden kurtuluyor.

ATV’de yayınlanan dizide yer alan sahnede çarşaf kıyafetinin kullanılması vatandaşların tepkisini çekti. Özellikle sosyal medya aracılığıyla tepkisini dile getiren vatandaşların paylaşımlarından bazıları şu şekilde:

  • ATV’de yayınlanan “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” adlı dizide Müslüman kadının dış elbisesi olan “çarşaf” sahtekâr, hırsız, dolandırıcı tiplerin bir aracı olarak gösteriliyor. Bu vb. yayınlara ders niteliğinde olmak üzere şikâyet edelim, tepkisiz kalmayalım. Şikayet Hattı: 444 88 81
  • Bir dizide yine “çarşaf” kötü karakterlerin parçası olarak kullanıldı. Müslümanlar birlik olsaydı çekinirlerdi, bu
    sahneleri koyamazlardı.
  • Yeter artık bu rezilliğe son verin! Bu halkın inancına hakaret erkekten vazgeçin!
  • Çarşaf-ı Şerifi hırsızların ve kötü zihniyetli insanların kamufle aracı olarak
    gösterilmesine karşı siz de @rtukkurumsal ‘e şikayet için 444 1 178 @atvcomtr yi uyarmak için 444 88 81’i arayarak tepkinizi gösterebilirsiniz.

Kaynak: Milli Gazete / Bekir Şirin