Gazeteci Can Ataklı, youtube yanınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.  Ataklı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e çağrısıyla Cumhurbaşkanı Eroğan'ın çağrısının örtüşmediğine dikkat çekerek AKP ve MHP arasında anlaşmazlık olduğunu söyledi.

"ÇAĞRILAR ÖRTÜŞMÜYOR"

Bahçeli'nin İYİ Parti Lideri Meral Akşener'i tekrar MHP'ye davet ettiğini, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın ise Akşner'e Cumhur İttifakı'na katılmayı teklif ettiğini söyleyerek, "Şimdi Ankara  ve Saray çevresinden aldığım bilgiye göre MHP'nin çağrısıyla Saray'ın çağrısı örtüşmüyor. Bahçeli'nin çağrısı gel tekrar partiye demek. Birleşirsek iktidara yürürüz. Erdoğan'ın çağrısı ise Cumhur İttifakı'na katıl demek. O zaman ne oluyor. Hepsi birden toplandığında anayasayı değiştirebiliyor. Bahçeli bundan korkuyor. Aynı oranda Erdoğan da Bahçeli'den korkuyor."  değerlendirmesinde bulundu.

Can Ataklı, Bahçeli'nin panik yaşadığını öne sürerek şunları söyledi: 

"Dere geçilirken Devlet Bahçeli'nin değiştirilmesi gündeme gelebilir. Niye çünkü Bahçeli anlaşıldığı kadarıyla arıza çıkarıyor. En bilineni HDP kapatılsın diye yüksek sesle söylemesi. Erdoğan'ın da tavrı görüyorsunuz İYİ Parti'ye yönelik bir el uzatması var.

Şimdi Ankara ve Saray çevresinden aldığım bilgiye göre MHP'nin çağrısıyla Saray'ın çağrısı örtüşmüyor. Bahçeli'nin çağrısı gel tekrar partiye demek. Birleşirsek iktidara yürürüz.

Erdoğan'ın çağrısı ise Cumhur İttifakı'na katıl demek. O zaman ne oluyor. Hepsi birden toplandığında anayasayı değiştirebiliyor. Bahçeli bundan korkuyor. Aynı oranda Erdoğan da Bahçeli'den korkuyor."