Korkusuz gazetesi Can Ataklı, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın danışmanlarının sürekli hata yaptığını ifade etti. 

ERDOĞAN'A HATA ÜZERİNE HATA YAPTIRIYORLAR

Erdoğan'ın son yayınladığı 'Anneler Günü' mesajında hata yapıldığını yazan Korkusuz gazetesi Can Ataklı, "Bazen iyi niyetli okurlarım “Danışmanların kalitesizliğini yazıyorsun sık sık, ne yani Erdoğan iyi, çevresi mi kötü?” diye soruyorlar. Elbette öyle bir kastım yok. Çevresini de bizzat Erdoğan oluşturdu. Bu çevrenin asli görevi, her konuda Erdoğan’ı bilgilendirmek, yürüteceği politikalar konusunda ayrıntılar sunmak. Yani bu danışmanların işi Erdoğan’ın daha başarılı olmasını sağlamak… Ama onlar ne yapıyor? Erdoğan’ı her gün biraz daha batırıyor, biraz daha zora sokuyor hatta küçük düşürüyor, rezil ediyorlar. Erdoğan’ın hemen her konuda fazla bilgili olmadığı, entelektüel düzeyinin vasatın bile altında olduğu herkesin malumu. Yani danışmanlar çok önemli. Ama öyle olmuyor, Erdoğan’a hata üzerine hata yaptırıyorlar. Son garip hatayı Anneler Günü kutlamasında yaptı." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan’a yine ağır hata yaptırdılar

Bazen iyi niyetli okurlarım “Danışmanların kalitesizliğini yazıyorsun sık sık, ne yani Erdoğan iyi, çevresi mi kötü?” diye soruyorlar.

Elbette öyle bir kastım yok.

Çevresini de bizzat Erdoğan oluşturdu.

Bu çevrenin asli görevi, her konuda Erdoğan’ı bilgilendirmek, yürüteceği politikalar konusunda ayrıntılar sunmak.

Yani bu danışmanların işi Erdoğan’ın daha başarılı olmasını sağlamak…

Ama onlar ne yapıyor?

Erdoğan’ı her gün biraz daha batırıyor, biraz daha zora sokuyor hatta küçük düşürüyor, rezil ediyorlar.

Erdoğan’ın hemen her konuda fazla bilgili olmadığı, entelektüel düzeyinin vasatın bile altında olduğu herkesin malumu.

Yani danışmanlar çok önemli.

Ama öyle olmuyor, Erdoğan’a hata üzerine hata yaptırıyorlar.

Son garip hatayı Anneler Günü kutlamasında yaptı.

Dedi ki;

“Vatanını ve yurdunu ‘ana’ sıfatıyla adlandıran bir milletin evlatları olarak, dünyada hiçbir yerde Anadolu var mı? Yok. Ama bizde bak Anadolu var. Biz ne demişiz, ‘Anadolu’. ‘babadolu’ değil, ‘Anadolu’ demişiz. Bu topraklar ana sıfatıyla sıfatlanmış.”

Şimdi yine soruyorum, çuvalla maaş alan danışmanların biri bile Anadolu’nun ne demek olduğunu söylememiş mi Erdoğan’a?

Anadolu’nun ana ile ilgisi yoktur.

3-4  bin yıl önce Yunanlılar bugünkü Anadolu toprakları için “Anatolia” yani “güneşin doğduğu ülke” diyorlardı.

Türklerin buraya gelmesinden sonra Anatolia, Anadolu olarak söylenmeye başlandı. Anadolu’nun “ana” ile bağlantısı hiçbir tarihi belgede ve hatta söylentilerde yoktur.

Sadece Kırmızı Ebe hikayesi biraz da zorlama ile “ana” bağlantısı kurmaya çalışmıştır.

Burada uzun uzun anlatmayacağım, merak eden açar bakar, Selçuklu İmparatoru Alaattin Keykubat’ın askerleri, Ankara Kızılcahamam yakınlarındaki Taşlıca köyüne gelirler. Burada Kırmızı Ebe isimli kadın, askerlere ayran ikram eder. O ayran hiç bitmez, Kırmızı Ebe, “Doldurun gazilerim” der, askerler “doldur ana” diye cevaplar, söz gide gele “doldur ana, ana dolu” haline gelir.