Türk lirasının dolar karşısında değer kaybederken asgari ücretlinin alım gücünde büyük bir kayıp yaşandı. Gündemde asgari ücrete yapılacak zam üzerinden bir erken seçime gidileceği konuşuluyor.

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, bugünkü köşesinde ekonomik kriz gündemiyle ilgili olarak asgari ücret zammına göre erken seçime gidileceğini öne sürdü.

Balbay, "Kriz halka heyet geçecek. Toplu halde, heyet halinde, çarşı-pazar, okul-sağlık her taraftan heyet geçecek... Ama iktidara teğet geçecek!  Hiç dokunmadan... Deprem gibi! Merkez üssü milletin cebi, iktidar sadece artçı sarsıntı gibi hafifçe hissediyor" dedi.

Halkın krizler karşısında sesini yükseltememesi, bunun nedenlerini sorgulayamaması için "daha kötüsü olabilir" tedirginliğinin yerleştiğini söyleyen Balbay, "İnsanlar daha kötüsü olabilir endişesinin pençesinde durumunu koruma kaygısında. Bu da bir sanat!" değerlendirmesini yaptı.

"YIL ORTASINDA SEÇİM VAR..."

Asgari ücrete 4 bin 500 TL'nin üstünde bir zam yapılması halinde erken seçime gidileceğini ileri süren Balbay, şu ifadeleri kullandı:

"Günlerce asgari ücret üzerinde “bayram” havası estirmeyi denediler. Görüyoruz ki hesaplar ayrı. 4 bin 500’ün üstü olursa yılın ortasında seçim var. 4 bin civarında kalırsa biraz daha bekleyecekler. Ankara’da yapılan hesaplar böyle. Sorun, millet hangi parayla geçinir değil, seçime hangi iklimde gidilir! Millet “en kötüye” yakalanmamak için “mevcut kötüye” katlanmaya çalışıyor.”