Gazeteci/yazar Arslan Tekin bugünkü köşesinde, ''İktidar ne yapsa yapsın boş; gidici…'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Tekin yazısında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yeni seçim kanunu düzenlemesiyle ilgili ifadelerine de atıfta bulundu.

Arslan Tekin'in yazısının ilgili bölümü şu şekildeydi:

Konumuza dönelim: R. T. Erdoğan 7 Haziran 2015 seçimleri için, cumhurbaşkanlığı sıfatını taşıdığı hâlde, dağ bayır dolaşmış, Ak Parti 40,87 oy almış, 258 milletvekili çıkarabilmişti. Ak Parti tek başına iktidara gelememişti. Koalisyon görüşmeleri istemeye istemeye yürütülmüş, sonunda 1 Kasım 2015'te erken seçime gidilmişti. Erken seçime gidilirken, Reis Bey, meydanlara hemen hiç inmedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaların yürüttü. Yüzde 49,5 oy aldı. 317 milletvekili çıkararak hükûmeti kurdu.

Eğer sistemle oynama ihtiyacı hissediyorsan baştan kaybediyorsun demektir. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun değerlendirmelerini önemserim. Heyecansız, akıl yürütüyor. Yeni seçim tasarısına dair değerlendirmesi:

"Yeni seçim kanunu daha adil bir seçim olsun diye değil, seçim güvenliği artsın diye de değil. Tamamen basit, ucuz politikalar içeriyor ve 'daha az oy alsak da daha iyi noktalara nasıl geliriz'in hesabı yapılıyor. Korkunun ecele faydası yok. Seçim Kanunu'na 'seçim neticesi ne olursa olsun bu iktidar bir dönem daha devam edecek' diye bir madde koyulmadığı sürece önümüzdeki dönem iktidar olamazlar. (…) Getirdikleri bu düzenlemeyle kendi sonlarını getirecekler, yok olacaklar belki de… "

Ne yapsalar boş. Gidiş o gidiş.