AKP'li Bülent Arınç, yaptığı açıklamada yeni parti kuracağı iddia edilen Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı eleştirdi.

AKP'li ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, yeni parti kuracağı iddia edilen Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan hakkında dikkat çeken eleştirilerde bulundu.

Yeni parti kurmaları halince başarılı olmalarının mümkün olamayacaklarını ifade eden Arınç "Kendi partilerine muhalefet etmek için yüzde 1'i hedefliyorlarsa bilemem"  dedi.

AKP'ye karşı muhalif bir tutum sergilenmenin doğru olmayacağını dile getiren Arınç, "Kendilerine 'yanlış yaparsınız' dedim. Şimdi muhalefette eleştirdiğinde 'Sen onlarla beraberdin' diye vatandaşlar düşünmeyecek mi? Siz bu zaafınızdan kurtulamazsınız. Siz AK Parti'de hizmetler yaptınız. Bugün bu imkanları bulamıyorsanız bize ve size yakışan şey kendi hayatınızı yaşamak ve Türkiye için doğru bildiklerinizi yazmak ve söylemektir. Muhalefet CHP, İYİ Parti, HDP yapsın. Onlara 'Muhalefet olmak size yakışmaz' dedim. Onları dinlemek, empati yapmak anlamak lazım. Gelin konuşalım, hakikaten doğru fikirleriniz varsa beraber yapalım" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinin önemine değinen ve AKP'nin içerden ve dışardan yapılan muhalefetlerle yıkılamayacağını vurgulayan  Arınç, "Bu arkadaşlarımız yıllarca AK Parti'ye hayat verdilerse, şimdi küçük sebeplerle veya şahsi duygularla bu partileri kurmasınlar. İktidar olma şansları yok yüzde 1'i hedefliyorlarsa onlara yakışmaz. Tayyip Erdoğan Bey halk kahramanı, herkes onu seviyor. Kim ne yaparsa AK Parti'yi yıkamaz" şeklindeki değerlendirmelerde bulundu.

Öte yandan AKP'nin dışında çalışmalara girişmenin zararlarına değinen Arınç, şu ifadelere yer vermesi dikkat çekti:

"Bizim prensibimiz var, kendi içimizde eleştirilerimizi yaparız. Bunları dışarıda çok tekrarlamayız. Dışarıda bunları tekrarlamak partinin gücünü düşürebilir. O yüzden kamuoyuna ekranlardan değil görüşme zeminleri arayarak bu düşüncelerimizi iletebiliriz. Bir yanlışa kapılıp da bu sebeplerle başka parti kuracak olurlarsa çok üzüleceğim, onlar adına da kendi adıma da inşallah böyle bir yanlışa düşmeyecekler"