Milli Gazete Yazarı Ahmet Yavuz, bugünkü köşe yazısında Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile eski TBMM Başkanı Bülent Arınç arasında yaşandığı belirtilen bir diyalogu kaleme aldı.

Yavuz, Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın hayat hikâyesini anlatan ‘Küçük Erbakan’ isimli kitaptan bir bölüm paylaşırken Arınç’ın Erbakan Hoca’ya, “Saadet, AK Parti’ye katılsın” teklifinde bulunduğu ifade edildi.

Kitapta anlatılana göre Milli Görüş lideri merhum Erbakan Hoca’nın Bülent Arınç’a cevabı şöyle oldu;

“Hayır, Hayır! Saadet Partisi’ne Türkiye’nin her zaman ihtiyacı var. Saadet Partisi, Saadet Partisi olarak kalır. Onun görevi farklı. Emr-i bil maruf nehy-i anil münkere devam etmeli.”Milli Gazete Yazarı Ahmet

Ahmet Yavuz’un yazısının ilgili bölümü ise şu şekilde;

Siyasette uzun süre kalanlar, anılarını kaleme almaya devam ediyor. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın hayat hikâyesini, gazeteci Ömer Şahin’in yazdığı Küçük Erbakan kitabı da onlardan. Kitapta ilginç bir bölüm var. Arınç, Erbakan Hoca’ya, “Saadet, AK Parti’ye katılsın” teklifinde bulunuyor.

Kitapta anlatılanlara göre Hoca karşı çıkarak şöyle diyor: “Hayır, Hayır! Saadet Partisi’ne Türkiye’nin her zaman ihtiyacı var. Saadet Partisi, Saadet Partisi olarak kalır. Onun görevi farklı. Emr-i bil maruf nehy-i anil münkere devam etmeli.”