AREA araştırma şirketinin yaptığı ankete göre AKP ile MHP'nin toplam oy oranı iktidar olmaya yetmiyor. Ayrıca ankette vatandaşların yüzde 57'si parlamenter sisteme dönmek istiyor.

AREA araştırma şirketi, Mayıs 2020 Türkiye siyasi gündem araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Yayınlanan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nı oluşturan AKP ile MHP'nin oy kaybı devam ediyor.

MHP BARAJ ALTINDA KALIYOR; AKP İKTİDAR OLAMIYOR

AREA tarafından yayınlanan anket sonuçlarına göre bugün seçim olsa MHP yüzde 8 oy alarak baraj altında kalıyor. AKP ise yüzde 39,0 oranında oy alıyor. Anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı tek başına yüzde 50+1'i geçemiyor.

Öte yandan ankette sorulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili soruya is vatandaşlar memnun olmadığını belirtiyor. Ankete oy verenlerin yüzde 57,3'ü parlamenter sisteme geri dönmeyi istediğini belirttiler.

2020 yılının Mart ayında AREA araştırma şirketinin yaptığı ankette Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden memnun olanlarının oranı ise yüzde 46,5 olurken Mayıs ayında yüzde 42,7 oranına kadar geriledi.

HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI SINIFTA KALDI

Hükümetin genel olarak performansı ankete katılan vatandaşlar "başarısız" olarak yorumladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nni genel olarak performansınız nasıl buluyorsunuz? sorusuna vatandaşların yüzde 37,1'i "başarılı" yönünde oy verirken yüzde 53,2'si "başarısız" olarak cevap verdi.

Ankette en çok dikkat çeken kısım ise hükümetin ekonomi politikası oldu. Vatandaşlara yöneltilen "Hükümetin Ekonomi Politikasını nasıl buluyorsunuz?" sorusuna yüzde 58,4'ü "başarısız" olarak cevap verdi.