Anket kullanıcılarına, "2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaları durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun son tura kalmaları halinde kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Optimar araştırma şirketi salgın günlerinde birçok konu başlığı altında saha araştırması yaptı. Vatandaşlara, koronavirüs salgını ve olası seçimler hakkında sorular soruldu. Anket kullanıcılarına, "2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaları durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun son tura kalmaları halinde kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Katılanların yüzde 44.7'si oyunu Erdoğan'a vereceğini söylerken yüzde 34.7'si oyunu İmamoğlu'na vereceğini belirtti. Aynı soru Erdoğan ve Mansur Yavaş için de yöneltilirken, kullanıcıların yüzde 43'ü Erdoğan, yüzde 36.1'i Mansur Yavaş cevabını verdi.

ERDOĞAN-ABDULLAH GÜL

Aynı soru Erdoğan ve Abdullah Gül için sorulduğunda ise Erdoğan'ın oy oranı yüzde 46.7'ye çıkarken, Gül'ün oy oranı ise yüzde 20.4'te kaldı.

"AK PARTİ'YE OY VERİRİM" DİYENLER YÜZDE 42.8

Bugün bir genel seçim olsa AK Parti'ye oy vereceğini beyan edenlerin oranı yüzde 42.8 olurken, CHP'ye oy vereceğini söyleyenler yüzde 23.4 oldu. Onları sırasıyla MHP yüzde 10.2, HDP yüzde 9.5, İYİ Parti yüzde 9.1 izledi. Yeni partilerin (Gelecek Partisi ve DEVA Partisi) oy oranları ise sırasıyla yüzde 1.3 ve yüzde 1'de kaldı.