Uzun süredir yaptığı provokatif paylaşımlar ve yalan bilgi paylaşımı ile gündeme gelen Ankara Kuşu hesabı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Twitter’da Ankara Kuşu isimli trol hesabı yönettiği belirlenen Oktay Yaşar’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde gözaltına alınmasına karar verildi. Harekete geçen Emniyet güçleri, Oktay Yaşarı Gebze’deki evinden gözaltına aldı. Yaşar hakkında FETÖ şüphesiyle soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.”

Öte yandan yaklaşık 500 bin takipçisi bulunan Ankara Kuşu hesabına da bugün itibariyle erişim yapılamıyor.  Hesabı ziyaret edenler “Dikkat: Bu hesap geçici olarak kısıtlandı” uyarısıyla karşılaşıyor.

‘Ankara Kuşu’ isimli Twitter hesabı, yakın zamana kadar AKP’nin sıkı destekçiliğini yapan paylaşımlarda bulunuyordu. Özellikle devletin önemli kurumlarından kulis bilgileri “sızdıran” hesap AKP’deki ayrılıklar sonrası saf değiştirip Ali Babacan ve ekibinin kurduğu Deva Partisi’nin destekçiliğini yapmaya başlamıştı.manifesto

Yakın döneme kadar AKP’nin Twitter’daki “fenomen” hesaplarından biri olan “Ankara Kuşu” isimli sosyal medya kullanıcısının gözaltına alındığı belirtildi.

AKP’nin yayın organı Sabah‘ta yer alan gözaltı haberinde şu ifadeler kullanıldı:

Twitter hesabı 'Ankara Kuşu'nun kullanıcısı olduğu belirtilen kişinin gözaltına alındığı bildirildi.