Anadolu Ajansı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e kendisinden önce koruma verdiğini açıklamasının ardından kamuoyu ile Peker'e verilen koruma kararında "FETÖ izi tespit edildiğini" iddia eden bir haber paylaşmıştı. Haberde ismi geçen AKP milletvekili Selami Altınok sert tepki göstermişti.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısının "AA'nın Kabine Kararı" başlıklı bölümünde "Haberde AKP milletvekili Selami Altınok, Ankara Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan hedefe kondu" dedi, "AA, önce ilgili sosyal medya paylaşımlarını sildi, sonra da haberin içeriğinden isimleri çıkardı. AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok da kendisini FETÖ ile ilişkilendiren AA’ya yaptığı açıklamada haberin "hak ihlali" olduğunu belirtti" hatırlatmasını yaptı.

Pehlivan yazısınında devamında sürece dair konuşulan üç iddiayı köşesine taşıyarak şunları kaydetti:

"1- Anadolu Ajansı’nın ilgili haberi yapmasında bizzat İçişleri Bakanlığı'nın baskısı rol oynadı.

2- Selami Altınok, AA'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla tepki verdi.

3- Devletin haber ajansı, dili yandığı için artık daha temkinli davranıyor. Bundan sonra bakanlıklardan gelen haberleri mümkün olduğunca “son dakika” diye paylaşmamayı tercih ediyor. AKP içindeki güç mücadelesinin kurbanı olmamak adına, kabine kaynaklı içerikler daha bir dikkatle okurla buluşturulmaya çalışılıyor.

Bakalım, AA verdiği bu karara ne kadar uyacak..."